Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Q-flash plus bios update nefunguje

Ak bolo všetko spravené správne tak môže byť niektorý komponent pokazený z výroby. Treba zistiť ktorý a to je pomerne náročné ak nemáš na výmenu iný komponent alebo prístroje na premeranie. Určite ale netreba robiť paniku. Všetko radšej 2x prever aby sa ti nestalo že to bude fakt nejaká maličkosť. Zažil som už aj také že som hľadal a hľadal až som zistil že je chyba v kábli. Ak máš možnosť tak vyskúšať iný HDMI/DP kábel a do istoty aj napájací kábel pre zdroj. Predpokladám že ten monitor máš otestovaný že funguje ak nie tak to isté, skús ho pripojiť inde. Ak je to chyba komponentu tak to proste vrátiť a zobrať rovno iný kus. Na rovinu oznámiť obchodu že je tam problém a odstúpiť od zmluvy do 14 dní. Reklamácii sa radšej vyhni, to bude trvať mesiac.

Ešte mi napadlo či si nespravil nejakú zásadnú chybu pri montovaní. Skús si pozrieť nejaké video návody, nájdeš aj CZ/SK. Dosť zradné pre nováčika môžu byť distančné kolíky pre MB. Máš istotu že si ich zapojil na 100% tam kde mali byť? Zároveň že si nenechal žiadny navyše. MB je dobré montovať na krabici od dosky prípadne na antistatickej fólii v ktorej doska prišla, bezpečné je použiť aj molitan od grafiky a podobne... Problém môže spôsobiť aj statická elektrina. Je dobré pred tým ako sa začína niečo robiť s HW sa uzemniť. Dotknúť sa čohokoľvek čo ťa uzemní. Veľa ľudí to podceňuje ale statická elektrina je nezmar, nikdy nevieš... Vplyv na to má dokonca aj oblečenie ktoré máš na sebe. Ak sa teda nedopatrením stalo že si hodil iskru tak si mohol niečo odpáliť. Ja napríklad vždy keď začínam niečo robiť vo vnútri PC/NTB tak vždy sa najprv uzemním a vždy robím v rukaviciach ktoré majú dotykové plochy gumené.

EDIT: odpovedal som na tvoju poslednú správu ale vymazal si ju:
Keď stlačíš Qflash+ tak v závislosti od zdroja by sa mal zapnúť aj vetrák čo napovedá že je zdroj zapnutý. Niektoré majú nonstop otáčky vetráku, niektoré ale len prebehnú trocha vetrák na začiatku, potom ide ZERO RPM. Neviem či niektoré zapínajú vetrák až od záťaže ale je to tiež možné. Na doske sa zapne integrovaný "miniPC" aby to vôbec dokázalo fungovať, aby prebehol proces aktualizácie.

Na fotke máš dosku položenú na mikine. Výborný zdroj pre statickú elektrinu, takto to určite nerob. Ten absorpčný gel v pätici CPU je tiež dosť cez čiaru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny