Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr tv antény

Dobrý den,dostal jsem starší tv Samsung,mám ji připojenou k notebooku hdmi kabelem ale chtěl bych ji používat jako normální tv,jenže v pokoji nemám anténu a z druhého pokoje je to složité tahat koaxiál.Navíc bydlím v rodinném domě a ten je obestavěný činžáky,čili je tady velké stínění. Jakou byste mi doporučili levnější anténu abych chytil aspoň nějaké programy v ok kvalitě? Díky za odpověď Martin

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V rychlosti z toho co mne napadá... Praktičtější je anténa typu "síto" (lze schovat i za skříň). Dop… poslední
ST 09.01.2023 10:59
ST

V rychlosti z toho co mne napadá...
Praktičtější je anténa typu "síto" (lze schovat i za skříň). Doporučuji výhradně "české husté síto". Ne ta řídká a korodující atrapa, kterou sem tahají z Polska. Instaloval jsem stovky kusů té české.
Yagi typ je "neskladný" (dlouhé ráhno) a v silném větru je to velká páka na stožár, zekterého se to přenáší na konstrukci. Nejlépe si složenou anténu od někoho zapůjčit a vyzkoušet.
Kvalitní koax. kabel je nutností. Tam, kde je silný signál, tak stačí síto hodit "pod střechu na půdu". Záleží na vzdáleosti od vysílače. Může to fungovat pod střechou, třeba i přes zeď.
Na druhou stranu nezamítám typ "yagi" tam, kde se síto neosvědčí. Kolikrát je to o pečlivém testování a měření. Pokud máte čas a trpělivost, tak směle do toho i bez měřící techniky. Na experimenty bude stačit stará vyřazená anténa. Připojil bych koax napřímo (bez "mezičlánků"). Trpělivě a pečlivě natrénovat montáž koax. konektoru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru