Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí WiFi síť - jak na to

Ahoj, chtěl bych si pořídit z několika důvodů WiFi síť a bezdrátově zasíťovat dům z cihel (2 poschodí, prý záleží na materiálu, sádrokarton je prý lepší než železobeton a železobeton horší než cihly), druhý počítač je "hned podemnou", proto bych potřeboval navrhnout nějaké řešení zasíťování. Koukal jsem se na googlu na nějaké návody třeba http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=200609 0003 a teď bych potřeboval trochu vyjasnit o co mi jde:

Jeden počítač, aby byl připojen přímo kabelem k routeru, jeden bezdrátově, dále i HTC Touch Cruise bezdrátově, abych nemusel zapínat počítač kvůli mrknutí se na emaily apod. Pokud přijde kdokoliv s notebookem samozřejmě s wifinou :-), aby se také mohl připojit.

Dle http://knut.lahel.cz/item/hw-jak-si-postavit-vlastn i-domaci-wifi-sit jsem si částečně vybral i hardware a to
router: OvisLink WT-2000R
wifi karta do PCI: OvisLink WT-2000PCI

Možná, že je ten článek zastaralý, tak můžete doporučit nějaký novější router i kartu.

Takže rekapitulace:
Vyřešit bezdrátové zasíťování rodinného domku do ceny max. 1800-2000Kč, jeden počítač přímo drátem s WinXP Home, druhý bezdrátově pomocí WiFi karty s Win 2000 SP4, HTC Touch Cruise s WM6 :-D. Pokrytí by bylo ideální přes strop dolů a poté v tom patře, co bude router přes 1 zeď, asi by to chtělo nějaké šifrování, aby se tam nějaký šikovný soused nemohl nabourat nebo tak nějak.

Díky moc za odpověď

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny