Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil - univerzální nástroj

Pouzivate mobil jako univerzální nástroj na všechno, jako zařízení které máte vždy po ruce, vždy sebou, a máte zde všechno důležité, je dobré do mobilu investovat větší částku?pokud člověk není náročný po stránce například na fotky, výkon, dřív sem to bral za hloupost, ale když teď po tolika letech mám na úctě přes 200 tisíc, na steamu věci za několik tisíc, které jsou vázány na mobil, všechny důležité kontakty, účty na sociální sítě, tak když by se s mým mobilem za 3000 Kč něco stalo, tak sem na mizině (obrazně řečeno), proto mi už nepřijde hloupé dát třeba 15-20 tisíc za mobil. Na minulém mobilu se mi třeba rozbilo tlačítko na zapínání obrazovky, takže by to chtělo mobil kde se nic nerozbije po pár stovkách tisících stisknutí. Jaký celkově na to máte názor pokud máte dráhy mobil, máte ho kvůli výkonu, stylu nebo efektivitě?
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Předmět Autor Datum
Mám drahý telefon, protože jsem náročný uživatel - všechna pracovní data Díky cloudu ovládám na cest…
Sharkjd 06.01.2023 02:20
Sharkjd
To je zas úvaha... ::) Rozbít se ti může mobil za 1000 Kč i za 20000 Kč. Nebo ho může někdo ukrást,…
host 06.01.2023 06:08
host
Nejsou vázány na mobil ale když neznám hesla a přístupové údaje.
Zkfnc 06.01.2023 07:37
Zkfnc
Neznáš? Jakto?
host 06.01.2023 08:12
host
Ty máš i hesla uložené v mobilu? ::) Pokud ano, zřejmě máš rád adrenalinové sporty...
Zdenál 06.01.2023 08:23
Zdenál
Ano, a proto je třeba co nejbezpečnější, prostě mobil mám furt u sebe a je tak relativně v bezpečí.…
Zkfnc 06.01.2023 09:27
Zkfnc
Relativně v bezpečí. Jo jo, ještě se nikdy nestalo, že by někomu mobil ukradli, nebo že by mu vypadn…
Wikan 06.01.2023 09:30
Wikan
Proc ne, zabezpecene v klicence. To ale nemeni nic na tom ze je hloupe si je nepoamatovat
CalebCox 07.01.2023 00:34
CalebCox
Hesla asi ne, ale další stupeň ověření? Jako např. Google Authenticator, pokud bych ztratil mobil, t…
stylar 06.01.2023 18:21
stylar
Vždy záleží od toho čo od mobilu očakávaš. Na bežné využitie a teda komunikáciu, sem tam nejaké foto…
KMX 06.01.2023 09:04
KMX
Ne - používám mobil výhradně na telefonování a SMS. Na vše ostatní používám počítače, foťáky a jiná,…
gilhad 06.01.2023 10:11
gilhad
Já mám obyčejný mobil s foťákem a tohle neřeším, těch pár kontaktů co mi na nich záleží bych snadno…
Yarda 06.01.2023 10:19
Yarda
Ne - mobil používám jen na telefonování, potvrzování přihlášení do bankovnictví na počítači a mám ta…
L-Core 06.01.2023 10:54
L-Core
Já mám mobil na telefonování, jako univerzální nástroj třeba na zatloukání hřebíků nebo škrabání zam…
Karel04 06.01.2023 12:33
Karel04
Nedá sa inak ako súhlasiť s tým čo tu všetci napísali. Lenže ako tak sledujem posledné roky čo sa de…
KMX 06.01.2023 16:46
KMX
Protože už to není mobil, ale kapesní počítač. Ovládání je snadný, aplikace a webovky jsou na to při…
Prasak 06.01.2023 17:48
Prasak
Pro me uz mobil univerzalni nastroj na vsechno je. Komunikace, zabava, informace... zcasti na nem zv… poslední
merlouska 07.01.2023 00:39
merlouska

Mám drahý telefon, protože jsem náročný uživatel - všechna pracovní data Díky cloudu ovládám na cestách z něj. Microsoft 365 na levných telefonech moc ani používat nejde.

Vaše úvaha mi ale přijde zvláštní - pokud máte důležitá data v telefonu a při jeho ztrátě o ně přijdete, děláte něco špatně. A drahý telefon vám nepomůže, když vám jej někdo ukradne nebo ho ztratíte.

To je zas úvaha... ::)

Rozbít se ti může mobil za 1000 Kč i za 20000 Kč. Nebo ho může někdo ukrást, můžeš ti ho dítě něčím polít, může ti spadnout pod jedoucí auto...

Takže k tomu logicky k tomu musíš tak přistupovat a mít data zálohovaná např. někde v cloudu, aby při výměně mobilu jsi je jenom obnovil zpět.

To co jsi napsal je blbost - že jsou peníze na účtě, hry na Steamu, účty sociálních sítí, ... vázány na mobil.

Vždy záleží od toho čo od mobilu očakávaš. Na bežné využitie a teda komunikáciu, sem tam nejaké foto, hudbu, youtube, internet a iné bežne nevyhnutné služby stačí jednoznačne aj lacnejší mobil do 250€/6000kč. Nemám rád totálne šunky za 150€, až takto nízko netreba ísť pretože to už dosť cítiť. Ja beriem mobil ako niečo do čoho sa neoplatí priplácať z dôvodu že ho môžem rozbiť alebo ho niekto ukradne. Ak ale potrebuješ fotomobil tak pochopiteľne musíš priplatiť. To isté ak potrebuješ výkon alebo si potrpíš na kvalitné až luxusné vyhotovenie.

Ne - používám mobil výhradně na telefonování a SMS. Na vše ostatní používám počítače, foťáky a jiná, dedikovaná zařízení.

A samozřejmě všechna data, na kterých mi aspoň trochu záleží, mám na několika různých místech, na několika různých zařízeních, protože jinak je to, jako bych je vlastně neměl - pokud by se něco pokazílo, cokoli, byl bych bez dat.

A pokazit se může naprosto cokoliv, levné nebo drahé, staré nebo nové - ted ty nová zařízení se pokazí spíš, jednak protože novější technologie už prakticky všechny jedou na hraně svých možností a i když mají i nějaké autokorekční funkce, tak fyziku neošidíš (výrazně menší transistory a cesty v novějších čipech jsou náchylnější na kosmické záření, které neodstíníš, náhodné šumy a podobně, což je jedním z důvodů, proč do vesmíru létají staré čipy - a stejně jsou minimálně ztrojeny a jejich programování je nesrovnatelně pečlivější, než s čím se běžný člověk vůbec může setkat).

Já mám obyčejný mobil s foťákem a tohle neřeším, těch pár kontaktů co mi na nich záleží bych snadno obnovil. Napadá mne, jestli se nedá ten tvůj mobil spojit s jiným mobilem, všechna důležitá data zkopírovat do něj a zamknout ho v trezoru (a ty dva mobily občas prohodit).
:beer:

Ne - mobil používám jen na telefonování, potvrzování přihlášení do bankovnictví na počítači a mám tam navigaci do auta. K ničemu jinému mobil nepoužívám, nemám ani data, stačí mi domácí wifi (na vyžádání).

Jako univerzální nástroj mám PC.

Nedá sa inak ako súhlasiť s tým čo tu všetci napísali. Lenže ako tak sledujem posledné roky čo sa deje tak mobil ako univerzálny nástroj je bližšie ako si možno myslíme. Pamätám si ešte obdobie kedy v našich končinách nemal doma každý PC. Potom prišla doba a klasický PC mal doma takmer každý. Neskôr začali dominovať notebooky a práve notebooky majú aj teraz podľa mňa stále svoje zlaté obdobie. Stačí sledovať že takmer každý chce "herný" NTB a pritom je to utópia. Ja mám klasický desktop a som spokojný lenže poznám extrémne málo ľudí čo má dnes ešte plnohodnotný PC. Je to v mojom okolí rarita aby niekto kupoval nový PC za posledné roky. Ak aj niekto niečo má tak šunku z éry keď fičali W7. Najhlavnejšie ale je že za posledné 3 roky sledujem že extémne rastie práve predmet tohto dotazu. Ľudia nielenže chcú univerzálne zariadenie na volanie, fotenie a zatlkanie klincov ale mnoho z nich to už aj v tomto smere využíva. Nemajú doma PC,NTB a ani TV. Stačí mobil a sú spokojný. Ja to nechápem len týmto chcem povedať že to napreduje a keďže to ľudia chcú tak to bude čoskoro realita.

Protože už to není mobil, ale kapesní počítač. Ovládání je snadný, aplikace a webovky jsou na to přizpůsobené. Moje žena si na 99 % vystačí s mobilem, může si ho vzít na gauč, do postele, nemusí sedět u stolu. Takže je to opravdu univerzální přístroj - krom telefonování jsou na skoro všechno lepší dedikovaná zařízení (foťák, navigačka, počítač...) ale tohle je za jednu cenu všechno v jednom a to co umí, tak dělá dost dobře na to, aby si většina lidí neměla potřebu pořizovat něco samostatnýho - foťáky jsou dnes v mobilech dost dobrý, navigačka funguje spolehlivě.

Stolní PC máš pravdu - ty si pořizují jen zarytí pařani, těm ostatním stačí notebook. Zabere to míň místa, už to není dominanta pokoje, ale jen další spotřebič v domácnosti. Jejich ceny jsou natolik nízké, aby to muselo být doma opatrováno jako svatý grál. V mnoha domácnostech už ani stolní PC neznají, takže děckám přijde skoro přirozený, že hrát se bude na noťasu. Moje děcka však mají oba stolní PC. Já ho mám taky a každej máme svůj stůl, řádně uzpůsoben, aby se u toho dalo sedět delší dobu. Nikam to nebudou přenášet, nesedí u toho u kuchyňského stolu, tak nebyl důvod kupovat noťas. V tomto ohledu je PC lepší.

Pro me uz mobil univerzalni nastroj na vsechno je. Komunikace, zabava, informace... zcasti na nem zvladam i praci, a kdyby ten software, co pouzivame, fungoval i na mobilnich zarizenich, tak bych na nem mozna zvladla i vic - ale neni to prakticke ani pohodlne, velka obrazovka a normalni klavesnice je furt lepsi nez smatlani po displeji. Ale jako nouzovka na cesty by se to hodilo, to zas jo.

Kazdopadne financni castka, kterou do mobilu investujes, zalezi dost na tom, co od nej cekas. Pokud ti staci mobil za 5 tisic, tak si kup ten. Pokud se ti libi mobil za 45 tisic, tak si kup ten. Ostatnim to muze byt putna, vyber si to, co chces ty a na co mas.

Ja treba drahy mobil mam, a mam ho proto, ze se mi libily jeho parametry, ktere pro me jsou dulezite nebo nejakym zpusobem zajimave. Takze asi vykon a efektivita?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru