Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem native 4K / upscaled 4K - ako to funguje

V krátkosti som to pochopil že ide hlavne o peniaze. Napríklad https://www.blu-ray.com/movies/Avengers-Endgame-4K-Blu-ray/123470/nie je native 4K. Možno to chápem zle...Pre mňa ako laika je divné že film za stovky miliónov a šetrí sa na kvalite obrazu? Nech je dôvod už akýkoľvek tak máš 100% pravdu že je to prasárna.

Zatiaľ sa prikláňam k záveru že budem uprednostňovať FHD SDR BluRay vydania ak je daný film upscaled 4K. Ak bude native 4K tak samozrejme UHD HDR. Prečo mám priplácať za upscaling rozlíšenia a farebnej hĺbky ak to nič reálne neprinesie... Ešte mám veľa času na rozmyslenie ale zatiaľ to vidím takto.

Nech ma nikto nechápe zle. UHD HDR zdroj je výborná kvalita. Len nie vždy sa tie čísielka prenesú aj do reálne zobrazenej kvality. Zase je to zároveň aj trocha preceňované. Keď si zadám do googlu SDR vs HDR a dám obrázky tak sa cítim ako na aliexpresse. Mal som predtým FHD SDR TV. Na vzdialenosť 2,5m som bol bez šance zistiť či sa prehráva 720p alebo 1080p. Komu sa to nezdá, tak nech si skúsi slepý test že či to dokáže rozlíšiť. To isté totiž vnímam v prípade aktuálnej LG C1 ktorá má UHD HDR podporu. Pustím tam 1080p a 2160p. V oboch prípadoch SDR. Dokážem rozoznať rozdiel? Neskúšal som to na slepý test ale čisto z prehrávaného obsahu na YouTube usudzujem že nevidím za bežných okolností rozdiel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny