Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitcoin peněženka

Z ohledu bezpečnosti, k čemuž slouží bitcoin, chci mít bitcoiny na mobilu, nikoliv na počítači, počítač se nedá přenášet, mobil ano. jelikož bitcoiny jsou jako peníze chci je mít jako zálohu, v případě že se začnou ve státě nepohodlným osobám zabavovat peníze, takže mě zajímá zda je podle vás tato aplikace dobrá a bezpečná na úschovu bitcoinů, i když je mobilní, a jak to pořádně zabezpečit?
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.schildbach.wallet

Předmět Autor Datum
Pokud chces mit bezpecnou penezenku, pak si porid hardwarovou. Jinak existuji penezenky, ktere muzes…
Jan Fiala 15.01.2023 09:47
Jan Fiala
Stáhnout si Bitcoin peněženku z Google Play, to je bezpečnost sama o sobě :D Jediná bezpečná varian…
virten 15.01.2023 11:18
virten
v případě že se začnou ve státě nepohodlným osobám zabavovat peníze, A ty se považuješ za nepohodln…
Karel04 15.01.2023 12:51
Karel04
Jestli myslíš Vrabela tak ten se píše s a ne s á.
kacikac 15.01.2023 14:11
kacikac
v případě že se začnou ve státě nepohodlným osobám zabavovat peníze podle formulace ten stát už zač…
lední brtník 15.01.2023 13:11
lední brtník
Máš v tom dotaze veľa chýb a hneď ako prvé ti poradím že ak je toto tvoj pohľad na vec tak utekaj pr…
KMX 15.01.2023 13:42
KMX
Tak v tom případě by nikdo nic nevlastnil. Před kým ubránit? A proč to není záloha, když ztratíš př…
Bitsafe 15.01.2023 14:42
Bitsafe
Možno ťa to prekvapí ale 99% sveta prakticky nič nemá v porovnaní s tým čo má zvyšné percento. Ak od…
KMX 15.01.2023 15:07
KMX
Tak to je tvůj názor že je to podvod.ty si psal že pokud to nedokáže člověk ubránit tak nic nemá, Al…
Bitsafe 15.01.2023 15:11
Bitsafe
Podľa mňa je lepší tento: bitcoin2 - https://coinmarketcap.com/sk/currencies/bitcoin2/ teraz som ho…
KMX 15.01.2023 18:27
KMX
Ale říkal si že se o to zajímáš, že mají prostředky jak to ubránit , tak bys měl znát i příklady.
Bitsafe 16.01.2023 05:42
Bitsafe
v případě že se začnou ve státě nepohodlným osobám zabavovat peníze Tahle situace nikdy nenastane,…
elmo 15.01.2023 13:52
elmo
Jen dodam, ze na vyber z crypto penezenky potrebujes burzu, kde btc prodas a ucet, na ktery si peniz…
Jan Fiala 15.01.2023 13:57
Jan Fiala
Potřebuješ zařízení, které ti bezpečně uloží seed a ten musíš získat při vytváření peněženky a kdoko…
stylar 15.01.2023 14:21
stylar
Věděl sem že to úplně nejbezpečnější asi nebude, ale jen mě to napadlo, a proto sem napsal případne…
Bitsafe 15.01.2023 14:51
Bitsafe
IMHO stejně žádné peníze nemáš a jsi jen ten troll, co na debatách pokládá nesmyslné otázky a baví s…
Karel04 15.01.2023 15:02
Karel04
Nikdy takto o nikom nemluv, nikdy nemůžeš vědět kde takovy člověk může být za 10 let, může být na to…
Bitsafe 16.01.2023 05:41
Bitsafe
Haha. Tak nám přijď za 10 let říct, kde jseš... :-D
host 16.01.2023 08:41
host
Já nepíšu že na tom budu líp, třeba už to ani sem nebudu moct napsat, ale jsou různé příběhy. https:… poslední
Bitsafe 16.01.2023 08:57
Bitsafe

Máš v tom dotaze veľa chýb a hneď ako prvé ti poradím že ak je toto tvoj pohľad na vec tak utekaj preč. Bez znalostí veci je pre teba vhodnejšie zlato. Píšeš že slúži k bezpečnosti, to je blbosť, slúži inému účelu. Mobil je taktiež počítač a klasický PC sa dá prenášať. Nie sú to peniaze. Nie je to ani záloha. Tá aplikácia je nonsens... Zabavovanie majetku štátom alebo inými živlami? Poviem ti to takto, nech si ktokoľvek a kdekoľvek na svete a nedokážeš sa ubrániť útočníkovi tak proste nič nemáš. Jedna vec je niečo vlastniť a druhá si to udržať v problémovom období. Ja napríklad nemám nič cenné takže nemám čo stratiť takže nič podobného charakteru ani neriešim. Podobné veci ma ale zaujímajú tak o tom viem pomerne dosť. Keď sa napríklad pozrieš do USA tak je tam pomerne dosť veľa ľudí ktorý sa z nudy pripravujú na nejakú apokalypsu. Čo si budeme klamať je ich pomerne dosť a áno je to šialenstvo ale ak je to niečo ako hobby tak neberme im to. Akým štýlom to robia? Majú zásoby, majú niečo čo si udržiava hodnotu a majú aj prostriedky ako to ubrániť. Toto je dôvod prečo to píšem pretože z môjho okolia poznám zopár jednotlivcov ktorý sa snažia o niečo na tento štýl ale je tu jeden zásadný problém. Majú zásoby, majú niečo čo drží hodnotu ale nemajú absolútne žiadne prostriedky ako to ochrániť pred útočníkom. Pointa je úplne rovnaká aj v tvojom prípade. Ak to nie si schopný ubrániť tak to nemáš.

Možno ťa to prekvapí ale 99% sveta prakticky nič nemá v porovnaní s tým čo má zvyšné percento. Ak odrátam veci dennej spotreby ako je oblečenie, elektronika a celkovo všetko v domácnosti tak bežný smrteľník ako som ja nemá nič navyše čo sa dá považovať za cennosť alebo rezerva/záloha. Je to svojim spôsobom aj výhoda pretože ak nič nemáš tak ťa nikto ani nemôže okradnúť. Čiže daj prebytočné peniaze na charitu alebo nejaký EKO projekt a máš čistú výhru. Ak predsa len chceš peňaženku tak sa choď opýtať do banky akú peňaženku si máš kúpiť. Určite ti dobre poradia. Toto je PC poradňa a očakávaš že ti niekto dobre poradí v tejto veci? Mohol si aspoň zvoliť ekonomickú poradňu. Mimochodom bitcoin je scam. Od týchto vecí sa drž ďalej. Ja by som kúpil jedine z aliexpressu takéto https://www.aliexpress.com/item/1005004105755690.html Budeš musieť počkať síce približne mesiac než doručia ale je to istota. Za tú cenu je to výborná investícia. Môžeš si kúpiť 1000 kusov ale budeš potom potrebovať aj mešec.

Tak to je tvůj názor že je to podvod.ty si psal že pokud to nedokáže člověk ubránit tak nic nemá, Ale ptal sem se že když už to dělá nebo třeba patří do toho jednoho procenta tak před kým to má ubránit a jaké jsou tedy ty prostředky na to si to ubránit?

Co je podle tebe lepší než bitcoin?

Podľa mňa je lepší tento: bitcoin2 - https://coinmarketcap.com/sk/currencies/bitcoin2/ teraz som ho našiel a bude to nejaká nová verzia. Dvojka musí byť lepšia ako jednotka. Je dokonca aj oveľa lacnejší čiže ušetríš. Keď som to teraz zadal do googlu tak ujo google na otázku "what is better than bitcoin?" odpovedá že nejaké ethereum. Ja by som to ale nekupoval. Podľa mňa má budúcnosť ruská čipová revolúcia. Možno už tento rok dodajú na trh nejaké revolučné procesory elbrus. Čiže ak sa tak stane tak bude dobré investovať do tohto. Keď dodajú na trh procesor 128 jadrový s freq 15GHz a TDPčkom pod 50W tak to bude taká mánia že z toho padne na zem intel/AMD a ešte aj ten bitcoin a bitcoin2.

K tej obrane ti neporadím. Nie som expert ani na tie veci v prvom odstavci nie to ešte na obranu. Tak ale ak si pozrieš Rambo jednotku a dvojku tak snáď sa niečo naučíš. Určite by som ale nekupoval tieto veci z aliexpressu. Že vraj majú aj nepriestrelné vesty a iné vybavenie. To už si môžeš nasypať do vesty ryžu :-D

v případě že se začnou ve státě nepohodlným osobám zabavovat peníze

Tahle situace nikdy nenastane, systém se zbavuje lidí vězením. Ale co se týká peněz, tak způsobím krach, ve kterým nás budou pár měsíců postupně dusit a pak nám jako řešení představí jejich great reset... Peníze ztratí hodnotu, bitcoiny budou zakázané takže si maximálně koupíš jen nějaký digitální in-game herní předmět z trhu, ale ani to ne protože celý bitcoin ztratí význam. Zjisti si něco o block-chainu.

Potřebuješ zařízení, které ti bezpečně uloží seed a ten musíš získat při vytváření peněženky a kdokoli by se mohl dívat, potom už je papír docela bezpečný pokud neshoří apod. (a používají se i kovové gravírovací kartičky), seedem se prokazuješ, že ty BTC v síti vlastníš a používat k tomu mobil nebo PC obrazovku není moc bezpečné (nějaká aplikace by mohla zachytávat obrazovku apod.), u toho Trezoru je dobré, že ti zobrazuje seed na jeho vlastní HW obrazovce a potom jsou tam další stupně ochrany - pin, passphrase zobrazuje jenom obrazovka Trezoru, takže ho nikdo nevidí, HW zařízení jako je Trezor jenom zajišťuje bezpečný přístup k BTC v síti.

Takové aplikace na mobilu jsou fakt dobré pokud si to chceš jenom vyzkoušet a mít BTC řekněme max v hodnotě stovek... což můžeš nechávat i na burze, ale reálně je řekněme v případě krachu burzy ani nevlastníš, protože nemáš seed.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru