Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vhodná veľkosť kapacity RAM

Taky mám ten pocit :-)

Pokud nejde o nové hry (které mají vždy nastavenou aktuální běžnou lepší konfiguraci jako zoufalé minimum pro spuštění dema v nízkém rozlišení), tak IMHO není co velkého v dohledné době očekávat.

8 core, nebo 12 - běžně už není čím to vytížit (o tom bys věděl, že tě to tlačí už teď), 16GB RAM taky všechno normální pokryje, zázračné nové principy pro CPU, RAM, či co na obzoru nejsou (jo, všechno se pomalu zlepšuje, teď se jásá nad prolomením 6GHz hranice, před řadou let se prolamovala 5GHz, čili 20% rozdíl ... )

Jestli máš otevřeno 10, 20 nebo 50tabů je už celkem fuk, víc otevřených dokumentů taky už ničemu nevadí, pro domácí použité stejně nepotřebuješ celofiremní účetnictví od počátku historie v Excelu a co potřebuješ se do paměti vejde jak nic ... (nemluvě o swapu na SSD, místo na HDD či dokonce diskety ]:) )

Z přelomových technologií se teď vynořuje AI, ale než se dostane na domácí počítače, to ještě potrvá a až tam bude a bude ji potřeba akcelerovat, tak to pojede buď přez GPU, nebo zcela jiné, masivně paralelní, architektury (a ty nebudou pasovat do současných CPU patic - a na začátku budou extra drahé a během pár let cena spadne silně dolů).
IMHO na nové technologie bude stejně potřeba nový HW, který teď neexistuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny