Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterie notebooku se nenabijí

Zdravím, chtěl bych se zeptat co mám dělat když se mi nenabijí baterie u notebooku. Již dříve mi to dělalo že jsem měl pár procent a psalo to (napájení ze sítě, nenabijí se), nyní mám ale 0 procent píše mi to (napájení ze sítě, nabijí se), ale ve skutečnosti to nedělá vůbec nic a baterie zůstává na 0 procentech. Chtěl bych se zeptat jestli je baterie rozbitá, nebo pouze nějaký ovladač nebo tak něco, jestli s tím má někdo zkušenost. Díky

Předmět Autor Datum
Zkus nějakého jasnovidce, kdysi kdosi dělal diagnózu ze zaslané moči (ten se mohl aspoň něčeho chyti… nový
dsa 23.01.2023 23:00
dsa
Stáhni si tento prográmek battery-bar a dej sem obrázek but odešla nabíječka nebo baterie a nebo je… nový
eiskaffee45 23.01.2023 23:10
eiskaffee45
Stáhnul jsem aplikaci, psalo to ty samé statistiky co program na baterii Lenova, nechal jsem to být… poslední
Thomas265 24.01.2023 11:52
Thomas265
Na starším NB jsem už několikrát měnil baterii, když dlouhým používáním postupně odešla. (Čili přede… nový
gilhad 24.01.2023 00:43
gilhad
kdyz jeden clanek baterky odejde, muzes se pak unabijeckovat a nenabijes to - respektive ostatni pre… nový
brum brum 24.01.2023 01:05
brum brum
batéria sa nabíja aj pri vypnutom notebooku, takže najaký ovládač je mimo podozrenia. Sú dve možnost… nový
sakraforte 24.01.2023 10:35
sakraforte
Bylo by nejlepší to někomu odnést, kdo to dokáže proměřit. Jak už bylo psáno, bude to baterka nebo v… nový
manas 24.01.2023 11:38
manas

Stáhnul jsem aplikaci, psalo to ty samé statistiky co program na baterii Lenova, nechal jsem to být a z nějakého mě nepochopitelného důvodu se najednou baterka začala nabíjet. Týden nepomohly restarty atd, notebook jsem normálně používal a nic a najednou se to rozjede :-D je to záhada. Každopádně díky za rady

Na starším NB jsem už několikrát měnil baterii, když dlouhým používáním postupně odešla. (Čili především zkontroluj skutečný stav baterky, zda už to prostě nemá za sebou.)

Prostě se kapacita postupně snižovala, takže na plné nabití vydržel čím dál, tím kratší dobu, až eventuálně nebyl schopný z baterky vůbec ani začít bootovat. (Teda, takhle daleko jsem to obvykler nenechal dojít, pod půl hodiny už nemělo smysl tu baterku mít.)
Záleží, čím si stav baterky zobrazuješ, může se to chovat různě (něco zobrazuje, kolik % máš z původní kapacity, pak se to nabije třeba na max 30%, něco jiného ukazuje třeba kolik z posledního plného nabití - pak v té samé situaci ti to hlásí 100% (ale stav baterky jako takové 30%) - a oboje to má svým způsobem pravdu).

U hodně opotřebené baterky už nabíjení nemusí regulárně skončit, protože detekované jevy u tak opotřebené baterky nenastávají dost zřetelně - pak to nabíjí třeba pořád, ale nenabije nic, protože už nemá co.

Jinak je dobré vědět, že větší vybití baterkám škodí a zvláště pokud je necháš vybité déle. Takhle se hlubokým vibitím a delším nenabitím dá překvapivě rychle oddělat i nová baterka.
Taky je dobré vědět, že se baterky vybíjejí i samy o sobě (i úplně odpojené), natož pokud ten stroj, kde jsou je jen v nějakém režimu spánku, idle, nebo tak, kde má pořád nějaký, i když třeba menší, odběr.
(Takže i když si nabíjecí systém třeba ohlídá, abys to nevybil moc hluboko, tak se mu to stejně po čase samovybije a ničí.)

Co jsem četl, nejlepší pro baterku je nabití na 80%, ale to zase pochopitelně, se vybije dřív než plná. (Některé NB to měly jako skvělou vychytávku na šetření baterek a uživatelé špačkovali, že se nabíjení vypíná moc brzo a pak to na baterky nejede dost dlouho.)
Já NB strčím do sítě, kdykoli je šance, pokud se nabije, tak ho případně odpojím a za měsíc dobiju zase na max (pokud jsem ho ten měsíc nepoužíval - např. dovolená). Když na NB pracuju a je ta možnost, tak je furt zapojený v síti.

Místy tu píšu o vykopávkách, které taky běžně provozuju, zjevně jim takovéto zacházení nijak zvlášť neškodí (čti - většina tady mění celé počítače/NB výrazně častěji, než já baterky)

batéria sa nabíja aj pri vypnutom notebooku, takže najaký ovládač je mimo podozrenia. Sú dve možnosti. Buď je vadná batéria (najpravdepodobnešia možnosť) alebo elektronika ktorá ju nabíja. Ako užívateľ môžeš akurát vymeniť batériu, veľa možností nemáš. Ak kúpiš neoriginálnu batériu a fungovať to nebude, tak si tam kde si bol. Nebudeš s istotou vedieť kde je chyba. Ak kúpiš originálnu šanca sa len zvyšuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru