Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Revize herní PC sestavy

Když časem zvolíš super výkonou grafiku jedno které generace, pravděpodobně ji ani tvůj procesor nedokáže nakrmit, takže kategoricky říkat, že procesor měnit nebudeš, jen grafiku a proto si nechávat zadní vrátka výběrem předimenzovaného zdroje, je nesmysl.
Ale jistě můžeš časem vzít výkonější grafiku nějaké nové generace, která ale pravděpodobně nebude totální highend a tudíž nebude mít ani extrémní odběr a dá se očekávat, že bude mít spotřebu jen o něco vyšší. Proto je správné, že volíš zdroj s rezervou, ale říkám ti, žes to v takovém případě přehnal.

Prvně si teda ujasni: je možné, že časem vyměníš střeva počítače komplet a ponecháš jen skříň a zdroj nebo je to minimálně dalších 10 let vyloučené?

Pokud budeš upgradovat opravdu jen grafiku s ohledem na stávající procesor, tak se dá předpokládat, že budeš mít grafiku s jedním 16PIN a cca 1x16PIN=2x8PIN.

Ideální by byl zdroj se 16PINem, ale koukal jsem, že takové stojí deset tisíc, takže stejně budeš používat redukce a to znamená, že si budeš muset dávat na odběr grafické karty pozor, aby ti to neshořelo. (To se u dnes nejvýkonějších grafik RTX4090 děje.)

Teda ve výsledku se budeš muset držet s příkonem grafické karty na uzdě a 650W Seasonic Focus Gold stačí.

Pokud ti nevadí nemodulární kabeláž, tak za mě nejzajímavější je:

https://www.czc.cz/seasonic-g12-gc-750w/331148/produkt

650W je jen o stovku levnější, proto 750W, cena výborná, kvalita tam je.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny