Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Revize herní PC sestavy

Gold má certifikovanou efektivitu, což neznamená, že bez Gold jí také nemůže dosahovat, akorát certifikát výrobce neudělal, protože pro ten zdroj chtěl nasadit nízkou cenu. Ale může to být i opačně, že ji neudělal, protože ošidil součástky, aby to mělo nízkou cenu. :-)
U Seasonicu bych tu druhou možnost nepředpokládal.

Stejně tak, když tam není modulární nebo plně modulární kabeláž, tak nemá na konektoru jak vzniknout přechodový odpor, který by účinnost snížil. S tím musí výrobce počítat, když volí ostatní součástky. Zase ale bude kvůli tomu na něčem šidit věhlasná značka?

A do třetice, když má zdroj zvládnout zátěž vyšší, tak asi musí být dimenzován tak, aby ji zvládnul, což ten s nižší maximální zátěží nemusí. Akorát proti tomu jde to hledání energetického optima.

Závěrem, opravdu to moc řešíš. Osobně kupuju Gold, ten certifikát chci, aby to mělo. Čim větší zátěž mi zdroj zvládne, tím to beru lepší a kupuju co největší nominální výkon, ale nejsem blázen, abych utrácel zbytečně za něco, co nevyužiju. Proto, když je mezi jinak stejnýma zdrojema stovka rozdíl, koupim ten s více Watty, když tam bude rozdíl třista, tak to už je láhev dobrýho pití, to potom investuji lépe než do zdroje. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny