Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetížení notebook HP Pavilion 17

ten linuxový stroj má 64gb ram, nebo to je součet s jeho swap oddílem? linuxovou termitologii jsem viděl z rychlíku.
firefoxu pod čutňákem pak nelze upřít jistou rozežranost (18gb). sice to významně zvětšují různé doplňky, ale i tak je to důvod neskrblit s ram.
je mi sympatické, že linux na ht nevěří, to bude dobrý systém. při tolika jádrech cpu předpokládám, že pod tučňákem žádné záseky nepozoruješ, m.j. proto, že tam je míň antivirů, míň hp, míň wuauserv, míň m$.

nebo ten čutňák běží pod virtualboxem?

k billovu systému, kde 640kb-1gb ram stačí každému:
crystaldiskinfo pro ssd nevypisuje nic rozumného, aspoň dokud jsou v pořádku. a protože ssd umírají tak nějak najednou, stav mezi dobrý - pozor - mrtvý asi tester nestačí postřehnout.

autorun sice není ten ms autoruns o kterém píšu, ale aspoň něco: něco jsi jako zbytečný odpad zakázal, ok.
realtek hd audio uni... bude asi jeho controlní panel, babrá se v nastavení barev zvuku a tak. jestli je to on (třeba půjde v novější verzi windows roztáhnout sloupec, ať jde vidět o co jde), měl by po správné instalaci dostat korektní ikonu. sice to nebude důvod saturace tolika krásných lesklých jader cpu, ale nějaký sw zádrhel tam čenichám.

zajímavý je výsledek adwcleaneru: kromě první položky "hpaudioswitch" bych ostatní odstranil. nebo systémověji: podíval bych se které služby je spouští, a jejich start bych zakázal.
někdy mohou jít odinstalovat jako jednotlivé komponenty v appwiz.cpl...
...nebo to jde dobře vidět právě v tom nástroji: ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy).
ten taky zobrazí více zajímavých "startup' položek.
a co skutečně běži, je zas dobré verifikovat v ms process explorer. (správce úloh je poněkud neergonomický, od win8+ se nedá používat)

a kontrolní otázka: jaká verze toho krámu od avastu tam běží? (celý název)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny