Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD nebo HDD pro “NAS”

Ahoj,

Chtel jsem si kiupit nejaky domaci NAS predevsim kvuli medialnimu centru. Nahraju tam pro dite pohadky a ono si pak v Tv vybere NAS pres DLNA a pusti si neco. Je to rychle, mam pod kontrolou obsah a nejsiu tam zadne reklamy jako na youtube.

Zjistil jsem, ze muzu ale pres usb pripojit disk s dilmy k nasemu routeru od TP linku a on videa skrze dlna zpristupni take, takze se na ne z TV pripojim a vse slape jak ma.

Je teda zbytecne vyhazovat tisice za NASku, kdyz ji jinak nevyuziju a otazka tedy zni:

Jaky 2.5” disk vybrat pro tento pripad? Pobezi to 24/7, urcite nemam v planu disk z rozteru odpojovat. Je lepsi SSD nebo HDD? Data se prepisovat budou naprosto minimalne. Jednou za cas na disk neco zkopiruju ale jinak se z nej bude jen cist (videa tam nebudou rozhodne ve 4K, takze ani rychlost cteni neni dulezita). Jde mi spise o dlouhodobou spolehlivost pri provozu 24/7 a hlavne zivotnost a pokud by byl rozdil velky, tak i o spotrebu energie.

Dekuju za tipy!

Předmět Autor Datum
Myslím není co řešit, SSD a klidně to nejlevnější TLC https://m.alza.cz/gaming/apacer-as350-panther-… nový
MM_tank 29.01.2023 18:20
MM_tank
Upredostnil bych levnejsi variantu, kapacitu plotnoveho HDD (minimalne 2T) jak rychlost disku SSD. J… nový
HPET 29.01.2023 18:26
HPET
Aha, to jsem nevedel. Vim, ze to delala NASka WD my cloud, kterou jsem v minulosti mel. Tam byly dis… poslední
antiS 29.01.2023 18:44
antiS

Aha, to jsem nevedel. Vim, ze to delala NASka WD my cloud, kterou jsem v minulosti mel. Tam byly disky 3,5 a pri neaktivite se vypinaly. Tak v tom pripade asi neni co resit. Vezmu nejaky prumerny hdd a jestli nekdy odejde tak ztrata pohadek me mrzet opravdu nebude :)

Dekuju za tip!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru