Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prídavný AP na zosilnenie signálu

Potreboval by som poriešiť nejakú predprípravu pre zosilňovač wifi signálu (predpokladám AP alebo ...) na chodbe. Plán je, že hlavný router pripojený na optiku (neznámej značky, dodá v budúcnosti Telekom) bude umiestnený v obývačke niekde pri telke.

1. Ten prídavný AP by mal byť cez dve steny na chodbe, pripojený bude cez LAN do switchu v racku v technickej miestnosti. Kde ho radíte umiestniť, na stenu? Alebo na strop? Akú predprípravu čo sa týka káblov je vhodné zabezpečiť? Potiahnúť okrem LAN kábla aj nejaký ďaľší kábel na predĺženie napájacieho adaptéra? Alebo potiahnúť dva LAN káble, z druhého sa spraví to predĺženie napájania s tým, že napájací adaptér by bol niekde v technickej miestosti - cca 6m ďaleko? Alebo do blízkosti AP radšej doplniť klasickú zásuvku na 230V? Predpokladám, že PoE nemôžem použiť, lebo rýchlosť by bola max. 100Mb, neviem, nechám si poradiť.

2. Aké parametre by mal ten AP spĺňať? Na aké protokoly prihliadať pri výbere? Netreba tam nič mimoriadne, len aby bol dobrý signál a cena bola primeraná pre domáceho užívateľa.

3. Prípadne odporučte konkrétny typ/model.

Diky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny