Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem klávesnice - výběr

Ahoj, mám klávesnici MSI Interceptor DS4100 CZ. Je to hybridní, nízkoprofilová. Odchází mi space klávesa. Chtěl bych něco s nízkým zdvihem. Nemám zkušenosti s mechanickými klávesami, celou dobu předtím jsem používal jen membránové s tuhým stiskem až ta od msi mi vyhovovala, ale ta se už nevyrábí a nejde nikde sehnat. Rozhoduj use zda koupit mechanickou - jak je to s tuhostí? Chtěl bych nízkoprofilovou... Cena kolem 1000 Kč. Popřípadě mám vyhlídlou tuto:
Genesis LITH 400 - odkaz, stránky výrobce

Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Předmět Autor Datum
Za mě je lepší mechanická klávesnice. Každému ale vyhovuje něco jiného. Nejlepší bude zajít osobně d…
Lukas1982 31.01.2023 15:18
Lukas1982
V cene do 1000kč a zároveň low-profile čiže mechanické spínače máš mimo hru. Mal som MX red a MX bro…
KMX 31.01.2023 15:19
KMX
Mechanické klávesnice mají různou tuhost (a další charakteristiky) podle použitých spínačů Rozlišuje…
gilhad 31.01.2023 17:31
gilhad
Já používám starou dobrou Chicony 9885. Stará, ale pořád plní účel na jedničku a vypadá jako nová (p… poslední
Lukas1982 31.01.2023 19:39
Lukas1982

Za mě je lepší mechanická klávesnice. Každému ale vyhovuje něco jiného. Nejlepší bude zajít osobně do nejbližší prodejny a vyzkoušet si to. Klávesnice s nízkým zdvihem mně naopak nevyhovovaly. 100 lidí 100 chutí, vyber si podle sebe, ale nejdříve si ten rozdíl vyzkoušej.

V cene do 1000kč a zároveň low-profile čiže mechanické spínače máš mimo hru. Mal som MX red a MX brown a záleží vždy od toho čo komu vyhovuje. Nie som toho názoru že membránová klávesnica je zlá. Dokonca by som povedal že dobrá membránovka je lepšia na písanie ako MX brown. Čiže nemusí ťa vôbec trápiť že to bude "len" membránovka. V low-ende mám skúsenosť so značkou ETERNICO. Je to akýsi rebrand od alzáka. Mám od nich lacnú nízkoprofilovú klávesnicu za pár eur a používam ju už 2 roky. Nič nechýba, všetko funguje, neprehýba sa, nevŕzga, píše sa pohodlne a je relatívne tichá. Za tie peniaze TOP. Je to paradox že s týmto som dokonca spokojnejší ako s drahou od logitech a iných...

Ak by si chcel priplatiť tak táto: https://www.alza.sk/logitech-mx-keys-plus-czsk-d6607627.htm je to rokmi overený výrobok a veľmi populárny. Za tie peniaze už samozrejme dostaneš niečo viac. Ďalší level je Logitech G915 ale to už je riadna pálka.

Mechanické klávesnice mají různou tuhost (a další charakteristiky) podle použitých spínačů
Rozlišuje se to barvou (červená, modrá, hnědá,...) a u různých výrobců se to liší (a IMHO mají někteří vůrobci i víc řad).
Mě nejlíp vyhovuje mechanická s klasickým zdvihem a písmenama prosvícenýma (že jsou ze dvou druhů plastů, průhledný dělá písmeno a svítí, černý dělá tu kostku okolo a i když to prošoupeš skrz naskrz, tak tam furt bude svítit písmeno v černé kostce. Navíc mám možnost nastavovaat ty barvy, takže mám odlišené jednotlivé prsty při psaní všemi 10).
Nehladela se mi zrovna snadno a už se nevyrábí, asi zase někde jinde pod jiným jménem, ale mě je to celkem jedno, protože je to skoro na furt a ta moje mi perfektně sedne. (A teda taky nebyla za 1.000, ale když to mám na furt a na míru ...)

Ale 100 lidé, 100 chutí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru