Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chrome zobrazuje bodky namiesto textu

Neide sa preklikať ak mám zapnutú tú funkcionalitu pre https upgrade. Podľa toho čo píše Wikan to je skutočný https a teda je spojenie šifrované ale ako píšem na tvoj web sa cez toto nedostanem. Načíta sa to čo vidíš v screene - príloha. Čiže web toho poskytovateľa webzdarma... Ak to ale v nastaveniach vypnem tak sa normálne na tvoj web dostanem bez obmedzení, isteže len s http. Dnes je už 99,9% web stránok ktoré navštevujem https a obsah ktorý je na webe bez šifrovania je väčšinou nebezpečný čiže tento https upgrade od brave považujem za užitočnú vychytávku a radšej ten web vôbec nenavštíviť ako ho načítať a mať problém. Takže za mňa majú za toto 100 bodov.

Ak tomu dobre rozumiem tak http samotný nie je nebezpečný? Nebezpečný obsah predsa je aj na https a ide čisto o šifrovanie a teda ochranu súkromia pred sledovaním od ISP alebo inou stranou? Jasné že chápem že http dnes v 2023 je hneď podozrivá záležitosť ale nie z dôvodu že je samotný http problémom. Logicky ak niekto robí nejaké šmeliny tak nebude riešiť tie certifikáty.

Keď to už riešim tak nevie niekto či má zmysel tento add-on? https://chrome.google.com/webstore/detail/decentraleyes/ldpochfccmkkmhdbclfhpagapcfdljkj
Rozumiem len základ čo to vlastne robí a hovorím si či to nie už súčasťou brave a teda zbytočnosť používať ešte addon.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny