Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chrome zobrazuje bodky namiesto textu

http by teoreticky mohl některý ze serverů, přez které to k tobě jde, přečíst a upravit a poslat ti úplně jiné historky, než naše skupina sehrála.
https by teoreticky mělo zajistit, že dostaneš to, co ten server poslal (ať už tam je kolik chce virů, sledovačů, cryptotěžičů, scamů, dezinformací a jiných breber).

Navíc jde o dva různé protokoly, které nelze zaměňovat a na každém může být něco zcela jiného (jak jsi viděl) a je to tak naprosto v pořádku. Souvislost obsahu http://A/B/C a https://A/B/C a file://A/B/C a <cokoli jiného>://A/B/C je naprosto náhodná a obecně nijak nezaručovaná, ani nevyžadovaná.

Ve skutečnosti to https zase až tak zcela a vždy nezaručuje, pokud se hodně nezajímáš o certifikáty (a místy nebojuješ proti tomu, co ti tam nové prohlížeče nacpou samy) a vůbec pokud nevíš dost dobře, co přesně dělat (a máš možnost to dělat). Ale tak nějak to převážně funguje a vyjímky jsou spíš vyjímky.

Ale https bylo vymyšleno hlavně na ochranu před únosem stránek po cestě, zatímco tady ti ty stránky unesl přímo prohlížeč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny