Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpadky Internetu

Touchwode, tak jsi na to přišel. Jsi fakt síťový šaman.

Byla to skutečně síťovka. Včera večer jsem z PC odpojil kabel a spustil přes wifi permanentní ping na IP routeru. Současně jsem do routeru kabelem zapojil notebook a spustil na něm Pingplotter na cloudflare.
Nechal jsem oba počítače běžet celou noc a na žádném z nich ani jeden výpadek.
Připojil jsem tedy znovu kabel k PC a provedl diagnostiku. Žádné závady mi to sice nenašlo, ale další výpadky se vyskytují znovu.
Přitom jsem ale si v souvislosti se síťovkou vzpomněl na jednu nedávnou událost. Ten můj IntelNUC si provádí vlastní aktualizaci intelových driverů, což už léta probíhá bez jakýchkoli problémů. Poslední aktualizace se však týkala přímo driveru k samotné LAN kartě a ani opakovaně se nepovedla (viz obrázek).
Když nedošlo k té automatické aktualizaci, stáhl jsem si ovladač a nainstaloval jej manuálně, s výslednou hláškou, že instalace proběhla úspěšně.
Přitom však automatizační Intelovské SW požadovalo provést tu aktualizaci znovu a opětovný pokus skončil znovu neúspěšně
Nechal jsem to bez povšimnutí, neboť jsem se domníval, že při nejhorším zůstává nainstalován starý ovladač, který před tím žádné potíže nevykazoval. Jak už jsem uváděl, ani opakovaná diagnostika nic nehlásila.

Za této situace bych tě poprosil o zodpovězení otázek dvou otázek:

1) Mohl tento neidentifikovatelný problém se síťovou kartou způsobit takový bordel v síti, který by se projevoval jako výpadek Internetu i na jiných zařízeních než na PC s onou kartou?

2) Jak mám dále postupovat s instalací toho ovladače? Předpokládám, že bych se pokusil stávající kartu odinstalovat i s ovladači, a pak nainstalovat původní drivery, které byly dodány s počítačem a v prvním kole nepřipouštět žádné jeho aktualizace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny