Předmět Autor Datum
K čemu mít v PC dva SSD? To moc nechápu. S cenou moc neporadím, nedal bych za to ale víc jak 7k. Mys…
Lukas1982 07.02.2023 20:34
Lukas1982
Není to nový počítač, takže příchází i v úvahu historické důvody. Já jsem taky kolikrát pořídil počí…
gilhad 08.02.2023 00:59
gilhad
Dvě SSD jsou dobré pro rychlý přístup k datům v nějakých specifických případech (zpracovávání velkéh…
ml1 08.02.2023 12:48
ml1
10let starý spodek po smrti, oživeno 4 letou grafikou. Začal bych na 12 když jsi k tomu udělal tu pr…
MM_tank 07.02.2023 22:52
MM_tank
Super, díky za konkrétní radu :) poslední
Jakub10 08.02.2023 21:59
Jakub10

K čemu mít v PC dva SSD? To moc nechápu. S cenou moc neporadím, nedal bych za to ale víc jak 7k. Myslím, že ale i to je moc. Dal bych to do aukce a prodal nejvyšší nabídce. Chladič je předpokládám klasický box. Někdo Ti nabídne max. 4k a někdo třeba 8k. Taky půjde o to, jestli poskytneš nějakou záruku.

Není to nový počítač, takže příchází i v úvahu historické důvody.
Já jsem taky kolikrát pořídil počítač s diskem, pak začlo docházet místo a disky zatím zlevnily, tak jsem přikoupil větší, ale starý, se vším nainstalovaným, nakonfigurovaným a vyladěním nechal jako systémový.
A taky některé slabší, leč oblíbené, počítače při upgradu silnějšího bráchy ledacos "podědily".

Dvě SSD jsou dobré pro rychlý přístup k datům v nějakých specifických případech (zpracovávání velkého množství malých souborů). Ale jinak prakticky k ničemu, tohle je generace pčítačů, kde SSD ještě neměly takov vliv na výkon systému. (Ale s těmi daty mě to tehdy překvapilo, že raspberry (kde je SD) rychlostí trumfne počítač podobné generace (sandy bridge bylo myslím dřív než ivy bridge, ale je to skoro totéž))
Tipoval bych, že se pořídil nejdřív 1 TB disk, pak jedno SSD a potom druhé, nehledal bych v tom výsledek nějakého plánu, spíš se to podle mě tak nahromadilo.
Cenu taky netroufám, zatím jsem žádný PC neprodával (stará PC u mě slouží méně náročným činnostem, nejsem příznivcem jednoho stroje na všechno o který se budeme prát jak lidma tak činnostma) a po tom, co jsem viděl v bazarech, tak ani nekupoval. Já bych za to tolik peněz nedal, ale nevylučuju, že někdo ano.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru