Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký "lepší" 8-10TB HDD koupit do PC...?

Nedá sa inak ako súhlasiť. Ak by som bol nútený z nejakého dôvodu kúpiť HDD tak zvolil by som Seagate IronWolf Pro 8TB(ST8000VN004). 5 ročná záruka - kde viac sa oplatí pozerať na záruku ako v prípade HDD ako najviac kazovému komponentu. Totiž nevidím veľký rozdiel proti non-pro verzii ale +2 roky za tých pár eur navyše, oplatí sa. Ja by som ešte k tomu čo napísal redmax dodal že nech je to už akákoľvek trieda kvality HDD tak stále je to nezmar. Zálohovať treba nech sa jedná o akékoľvek médium.

HDD sa pokazí kedykoľvek, niekedy to príde rýchlo a niekedy to začne najprv vykazovať určité náznaky. V tomto sa mi práve viac páči ako je to u SSD. Totiž buď funguje alebo nefunguje. Rozbalím, zapojím a hneď mám jasno. Mne sa ešte SSD nepokazilo, najstaršie mám 8-9 ročné od Samsungu a životnosť buniek ešte stále vysoko, nevykazuje absolútne žiadne známky že končí. Neviem koľko odhadujú reálnu životnosť, udáva sa TBW ale to až tak veľa nepovie. Podľa mňa, nevidím dôvod aby nefungovalo 10-20 rokov alebo kľudne aj viac. Už to potom speje do stavu že tá kapacita bude stále fungovať ale bude to tak zanedbateľné a pomalé že to nebude mať zmysel používať. Predstavme si dnešný štandard 2TB SSD, posuňme sa v čase do roku 2050. Je to až šialené odhadovať ale kľudne podľa mňa bude fungovať. Tá kapacita bude v budúcnosti tak zanedbateľná. Chcem týmto povedať že skôr SSD dostihne smrť v podobe že to nebude mať zmysel ako že prestane fungovať(myslím bežné využitie, nie extrémne pracovné využitie ľudí čo pracujú napríklad s videom a dokážu dosiahnuť TBW).

Inak 8TB je už pomerne dosť. Dá sa to pochopiť v pracovnej sfére ale ak to niekto potrebuje na domáce účely - záloha internetu. Je to vôbec legálne obsadiť toľko kapacity? :-D

Neviem ako je to s odlonosťou proti EMP keď porovnáme SSD/HDD. Je tam nejaký rozdiel? Ak by napríklad došlo k erupcii na slnku alebo sem pošle putin nejakú EMP srandu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny