Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký "lepší" 8-10TB HDD koupit do PC...?

Mne sa ešte SSD nepokazilo ... životnosť buniek ešte stále vysoko

V práci používáme hlavně SATA SSD WD Blue, Samsung 870, 970, 980. Drohromady jsou to nižší desítky kusů. Přitom právě jeden Samsung šel po roce a půl do kytek. Paradoxně to přitom nebylo datové SSD, ukládáme totiž desítky až stovky gigabyte denně, ale provozní s Windowsama, takže zapsáno nemělo skoro nic. Co se týká těch datových, tak tam máme nějaké Dellácké stroje a v něch nějaké NVMe, nepamatuju se co za značku, ale těm padají procenta životnosti dost rychle. I tak ale to vidim tak, že se dřív vymění za větší než umřou.
Ohledně vývoje SSD mi přijde škoda, že to výrobci pojali směrem k stále horším technologiím hlavně, aby to bylo o kačku levnější. Místo, aby se zlevňovaly MLC a SLC, tak je dneska skoro všechno TLC. I to je ovšem nakonec dobře použitelné. Jediné, na co bych dal pozor, nebrat SSD založené na QLC, tam ta životnost bude pravděpodobně nižší než by člověk chtěl.

S tvým komentářem nahoře nesouhlasím, protože kvůli ceně za SSD mi přijde stále ok, si i domu do počítače jedno HDD na filmy, obecně video a jako záložní, kde třeba mám image systémového SSD, pořídit. Je ale dobré, když to HDD má 5x00ot. kvůli hluku, prostě aby i to HDD bylo tiché. Jednou věřím, že přijde doba, kdy už se to nevyplatí, ale zatím 2x 3x víc peněz zbytečně nedám. (A kdo nemá HDD v počítači, má ho v domácím NASu, ten já ale nevedu.)

Na EMP bude si myslím náchylnější SSD, protože u HDD je pořád šance elektroniku vyměnit a data vydolovat, u SSD nemáš po výboji nic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny