Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kolik místa přiřadit pro win10_64bit

Ahoj prosím vás budu vyměňovat ve stolním PC 1 1TB HDD za 500GB SSD a 1TB SSD. Moje představa byla taková že 500GB bude na systém a 1TB na data ale možná jento zbytečné plýtvání diskem a tak mě napadlo ten 500 GB SSD rozdělit na dva oddíly. Takže bych ve výsledku pak měl 2 logické jednotky a 3 oddíly (system0,data0,data1). Ale pořád se nemohu rozhodnout kolik vlastně ten system oddíl má mít velikost. Zda to udělat 250GB? Jaký na to máte vy názor?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chceš kupovať 1x500GB a 1x1000GB ale oveľa viac sa vyplatí kúpiť 1x2TB. Fyzicky jedno úložisko a jed…
KMX 12.02.2023 17:56
KMX
Ja to delím a má to výhody.... môžeš pre-inštalovať systém a dáta jednoducho nechať na disku... môže… poslední
Ale 12.02.2023 19:51
Ale

Chceš kupovať 1x500GB a 1x1000GB ale oveľa viac sa vyplatí kúpiť 1x2TB. Fyzicky jedno úložisko a jeden oddiel. Delenie na oddiely sa robilo kedysi z určitých dôvodov ktoré dnes už nemáme. Ak to niekto robí, je to zvyk respektíve zlozvyk.

Na tvoje osobné dáta si môžeš nájsť miesto v predvolených zložkách podľa typu. Ja som to nikdy nevyužíval a odkedy sa úložisko nedelí tak mám vždy hneď na začiatku po otvorení Cčka vytvorenú zložku kde mám všetky moje dáta. Môžeš si vytvoriť skratku a do tejto tvojej zložky sa vždy dostaneš z plochy.

Ja to delím a má to výhody.... môžeš pre-inštalovať systém a dáta jednoducho nechať na disku... môžeš logický disk používať a zdielať medzi viacerými systémami.... môžeš taktiež robiť snapshoting konkrétneho logického disku.... to rozhodne nie je len o "zvyku".... osobne rozdeľujem disk na systém a dáta vždy. Ale ak má 2 disky, tak to už vlastne rozdelené má, a teda to deliť ešte viac nemusí....

btw. na mojom osobnom laptope mám dokonca 3 partície (nepočítam samozrejme tie podporné EFI či SWAP), ale mám pre systém, dáta a virtuálky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru