Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký je rozdíl mezi Linuxem a Windows/ios?

Ano, ale máš počítač, nahodíš tam nové Ubuntu a začne ti to vypisovat tunu hlášek, takže hledáš, kde je problém. .

Zcela rozumim jak to myslis, ale je to trochu zavadejici.

A než najdeš, že se nic neděje a můžeš být v klidu, uplynou dva dny. To se ti u Microsoftu nestane, tam ti to prostě nalinkujou a je to

Ubuntu nebo linuxove distribuce v default ty hlasky nemaskuji (muzes je maskovat kdyz chces, chapu ze je to otravne), ale to ze Windows neukazuje hlasky nemusi znamenat ze vse jede jak ma a ze je v vse v poradku, staci se podivat kolik chyb a nesrovnalosti se stalo za necelou hodinu uzivani Windows :
Ale jak se v Microsoftu rika "Co oci nevidi, srdce neboli". A to mam filtrované jen "Systémové hlasky".
[96644-win-events-system-poradna-png]

.. proto jsem rad, ze me na to Linux upozorni. Ve Windows se tak pekneho dne neco posere, prestane fungovat treba korekte USB port a muzes hledat kde je zakopany pes. Jedinou radu dostanes "nainstaluj chipset" ze stranky vyrobce a dalsi klasicke hlasky :-p

"Rozesiraci aktualizace" MS tak jak jejich zpusob auto-instalaci ovladacu nebudeme radci ani rozebirat tak jako prasarnu ze chce MS za podporu HVEC H.265 penize (aplikace co ve Windows pouzivaji integrovany VP si podporu H.265 musi dokopuit v MS store).

PS: Pro me byl stejne nejlepsi Windows 98 a pak sem si nak tak zvykl na ty 7 ale 11 to uz neni nak pro me. Ale v 11 se mi libi ze pridali do Powershell nove funkce, jako deleni oken v terminalu (vice oken v jednom terminalu). V Ubunutu musim doinstalovavat Terminator treminal.
Za me jednoznacne OS ktere mi nejvic vyhovuji jsou OSX + Linux (Ubuntu), Windows az na tretim miste v otazce globalni preference.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny