Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozdíl je podstatý. Windows nainstaluješ a funguje. Linux nainstaluješ a pak musíš týden hledat, co…
RedMaX 17.02.2023 09:08
RedMaX
Nesmysl. (a to pisu jako spokojeny W10 user)
lucifer 17.02.2023 09:10
lucifer
Zrovna jsem v procesu instalace Windows 10 a Ubuntu 22.04 LTS. Windows byly za dvě hodinky, s linux…
RedMaX 17.02.2023 09:38
RedMaX
Ja už minule robil tiež takto inštaláciu Windows a Linux vedľa seba že čo bude rýchlejšie, kým som s…
Ale 17.02.2023 21:32
Ale
Hlavně se mi líbí, když se přeinstaluje Linux nebo nainstaluje dočista nová verze, po restartu má čl… poslední
Rce 22.02.2023 23:25
Rce

Rozdíl je podstatý. Windows nainstaluješ a funguje. Linux nainstaluješ a pak musíš týden hledat, co ti to píše za chyby a snažíš se to nějak zprovoznit. Nakonec to vzdáš a nainstaluješ Windows.

Ja už minule robil tiež takto inštaláciu Windows a Linux vedľa seba že čo bude rýchlejšie, kým som sa len preklikal v inštalátore cez tých 50 bazmekovín, tak som Linux už mal pripravený, aplikácie nainštalované, všetko nastavené, a už som aj nejaký čas ho používal. A keď už sa mi podarilo Windows nainštalovať, tak ma čakalo inštalácia desiatky driverov a v každom inštalátore klikať ďalej, odškrtávanie "nechcem inštalovať crapware a bloatware", reštartov niekoľko, potom akutalizácia, samozrejme potrebný reštart, nastavovanie nejdem hovoriť.... asi 40 krát sa preklikáš cez odkazy medzi ovládacím panelom a nastaveniami kým sa dostaneš k jednej položke. O tom že nainštalovať programy znamená otvor prehliadač, nájdi program, stiahni, spusti, klikaj ďalej, atď.... pre každú aplikáciu zvlášť...to by už jeden zaplakal, a v Linuxe stačí napísať zoznam aplikácií a ono to stiahne a nainštaluje všetky zaradom... ani prehliadač nemusím otvoriť... Windows inštalujem bežne aj pol dňa, Linux mám za 2 minúty pripravený k používaniu.

Hlavně se mi líbí, když se přeinstaluje Linux nebo nainstaluje dočista nová verze, po restartu má člověk všechna nastavení jak měl včetně xichtu. 99% nastavení je totiž v uživatelově profilu (případných pár globálních nastavení z etc si zkopíruji). U Windows aby člověk nastavoval všechno znova, páč to má v pitomém registru uvnitř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru