Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovladače od výrobců notebooků

Čau. Mám takovou okrajovou otázku. Proč jsou ovladače od výrobců například notebooků zpravidla nejhorší a musím hledat ovladače jinde, ideálně originály, podle jednotlivých komponentů?

Díky

Předmět Autor Datum
Mám opačnou zkušenost.
Wikan 21.02.2023 17:14
Wikan
Proč by měly být nejhorší? Naopak máš hledat ovladače na stránkách výrobce notebooků. Jsou uzpůsoben…
Lukas1982 21.02.2023 17:17
Lukas1982
Doplním, že ještě mnohem horší jsou ovladače z windows update, který musím vždycky v systému zakázat…
Alesczx 21.02.2023 17:24
Alesczx
Vždy platí, že ovladače od výrobců NB jsou ty nejlepší. Možná je problém v tom, že se ženeš za výkon…
Zdenál 21.02.2023 18:36
Zdenál
Za výkonem tolik ne, spíš například střihový program, mi s jejich ovladači invertoval barvy, apod. A… poslední
Alesczx 21.02.2023 20:26
Alesczx
Určite by som ich neoznačil ako najhoršie. S ovládačmi problémy nie sú častým problémom u mňa. Fungu…
KMX 21.02.2023 18:34
KMX

Vždy platí, že ovladače od výrobců NB jsou ty nejlepší. Možná je problém v tom, že se ženeš za výkonem, kdežto výrobci (a běžní lidé) si nejvíc cení stability.
Malý příklad - existují notebooky s dvěma grafikami, které mezi sebou přepínají dle požadavků na výkon. A teď mi prozraď, jak normální ovladač od výrobce grafiky zjistí, že má v systému druhou grafiku a že je třeba grafiky přepínat (a to různými povely dle toho, o jaké jde grafiky)? To nemůže zajistit žádný jiný ovladač než ovladač od výrobce NB.

Za výkonem tolik ne, spíš například střihový program, mi s jejich ovladači invertoval barvy, apod. Až po instalaci AMD ovladačů to bylo v poho. Podobně zvuk, nebylo možný Realtek nastavit na vyšší sampling, prostě to bylo šedivý na 44100khz 16bit a basta.
Pam jsem musel ještě udělat úpravy v registrech, abych mohl nastavit výkon procesoru, protože ani po i stalaci nových win, tam v power managementu žádná možnost nastavení minimálního a maximálního výkonu cpu nebyla.
Úplně nesnášim, když jsou věci "chytrý" za ostatní, pak prostě to nesladíš s programy který používáš.

Určite by som ich neoznačil ako najhoršie. S ovládačmi problémy nie sú častým problémom u mňa. Fungujú aj tie základné od WU. Od výrobcu máš väčšinou testované ovládače výrobcom alebo ak to flákajú tak tam proste hodia ovládače v čase nahadzovania najnovšie a ako ide čas tak musíš proste rátať s tým že výrobca to neaktualizuje tak často. Samotný web komponentu to má vždy aktuálnejšie. Lenže nie vždy platí že najnovšie = najlepšie. Je to vždy individuálne. Výrobcovia NTB si ovládače aktualizujú zopár rokov pre dané modely a po nejakom čase ukončia túto podporu. Preto platí že ak je ten NTB relatívne nový tak tam máš u výrobcu ako takú garanciu že ten ovládač je pomerne nový. Ak je to dlhé roky starý NTB tak pochopiteľne ovládače už budú dosť staré. Čiže dalo by sa povedať že do určitej doby sú dobrým zdrojom ovládače zo stránok výrobcu PC/NTB...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru