Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovladače od výrobců notebooků

Čau. Mám takovou okrajovou otázku. Proč jsou ovladače od výrobců například notebooků zpravidla nejhorší a musím hledat ovladače jinde, ideálně originály, podle jednotlivých komponentů?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doplním, že ještě mnohem horší jsou ovladače z windows update, který musím vždycky v systému zakázat…
Alesczx 21.02.2023 17:24
Alesczx
Vždy platí, že ovladače od výrobců NB jsou ty nejlepší. Možná je problém v tom, že se ženeš za výkon…
Zdenál 21.02.2023 18:36
Zdenál
Za výkonem tolik ne, spíš například střihový program, mi s jejich ovladači invertoval barvy, apod. A… poslední
Alesczx 21.02.2023 20:26
Alesczx

Vždy platí, že ovladače od výrobců NB jsou ty nejlepší. Možná je problém v tom, že se ženeš za výkonem, kdežto výrobci (a běžní lidé) si nejvíc cení stability.
Malý příklad - existují notebooky s dvěma grafikami, které mezi sebou přepínají dle požadavků na výkon. A teď mi prozraď, jak normální ovladač od výrobce grafiky zjistí, že má v systému druhou grafiku a že je třeba grafiky přepínat (a to různými povely dle toho, o jaké jde grafiky)? To nemůže zajistit žádný jiný ovladač než ovladač od výrobce NB.

Za výkonem tolik ne, spíš například střihový program, mi s jejich ovladači invertoval barvy, apod. Až po instalaci AMD ovladačů to bylo v poho. Podobně zvuk, nebylo možný Realtek nastavit na vyšší sampling, prostě to bylo šedivý na 44100khz 16bit a basta.
Pam jsem musel ještě udělat úpravy v registrech, abych mohl nastavit výkon procesoru, protože ani po i stalaci nových win, tam v power managementu žádná možnost nastavení minimálního a maximálního výkonu cpu nebyla.
Úplně nesnášim, když jsou věci "chytrý" za ostatní, pak prostě to nesladíš s programy který používáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru