Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktivni USB i po vypnuti notebooku

Neznám podrobně všechny normy pro USB, zda to nepovolují, a i kdyby ne, tak stejně bych se nesázel o to, že jsou detailně přesně implementovány jak v NB, tak v hubu.
Ale dokážu si představit, že tam je to "napájení" uvnitř nějak propojené a ta podložka je při vypojeném NB ve skutečnosti napájená z hubu.

Já bych si změřil, jjaké proudy tam kde tečou, ale chápu, že zdaleka ne každý na to má vybaverní a znalosti.

Ale asi máš nějakou představu, jak dlouho ten NB s podložkou dokáže jet na baterku, když ho moc netrápíš. (Nebo si to snadno můžeš zjistit, když ho zapneš a necháš odpočívat a každou hodinu se koukneš, jestli baterka už nespadla pod nějakých, řekněme, 30%. Důležité je, aby podložka běžela celou dobu a NB se flákal.)

Takže prostě nabitý NB s připojenou podložkou, připojeným napájeným hubem vypneš a vytáhneš z NB nabíječky (ale necháš hub externě napájený a podložku točit vrtulí) a po řádově třeba 2/3 té výše zmíněné doby tne NB zase zapneš a koukneš, jak je na tom baterka.

Pokud bude baterka pořád stejně plná, tak se asi podložka napájela z toho hubu.
Pokud by se podložka napájela z NB, tak by beterka měla být částečně vybitá (ne moc, protože podložka žere míň než celý NB, ale zase viditelně už trochu ano.)

A nemusíš se bát, protože pokud to tu dobu utáhne jak NB, tak podložku, tak to po 2/3 té doby musí utáhnout samotnou podložku bez problémů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny