Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbrusu nový HDD... Ale 4 roky starý (!) (4 roky jen ležel ve skladu - problém nebo ne)?

Tak jsem teda ten svuj 10TB zapojil a momentálně dělám pomalé formátování (UNchecked quick format) patition po partition.Toto pomalé formátování by mělo checkovat disk pro chyby.

Jinak teda co mě docela nemile překvapilo jsou ty divnější zvuky... Ty po roztočení disku možná budou ok a jen pro začátek než se disk "rozehřeje používáním" (a třeba za týden dva to už dělat nebude). Co mě ale nemile překvapilo teď, když disk pomalu formátuju je pravidelné docela hlasité "klikání disku"... Jde to fakt docela dost slyšet, nejvíce z disků co jsem zatím měl a mohl slyšet... Je to hlasitější "kliknutí" každých cca 5 vteřin... Docela se bojím že jde o to nechvalně proslulé PWL - "Preventative Wear Leveling":

https://www.youtube.com/watch?v=MQRq3nJmNSk
https://www.youtube.com/watch?v=ksgOgrbRPOo

Je to docela otravné teda... Četl jsem o tom už před výběrem a koupí disku, a ptal se online. Bylo mi řečeno že PWL mají snad všechny nové větší kapacity (10 (i 8?)+ TB HDD). A že se tomu tedy pry nejde vyhnout... Otazka je jestli je to pravda...? A jestli je PWL jako PWL... Protože to moje teďka, předpokládám že to "kliknutí" každých cca 5 sekund je PWL. To moje (asi) PWL je fakt docela otravné...

Mají to vaše disky taky? Je to podobně hlasité a otravné...? (večer/v noci to pak nahraju a postnu). Mají vaše disky taky PWL a je tak časté a hlasité jako v těch videích...?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny