Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbrusu nový HDD... Ale 4 roky starý (!) (4 roky jen ležel ve skladu - problém nebo ne)?

Tak jsem to zkusil nahrat ty (PWL) zvuky. Třeba to pomůže i ostatním při rozhodování jaký disk (ne)koupit (já mám UltraStar HC510 (He10) 10 TB (Helium) ... Ale co vím, tak jsou všechny "higher end" WD a Ultrastar disky na tom podobně (ten můj by měl být dokonce snad ještě i z těch tišších)

Nahravano v "pomalem" (UNchecked "quick format") formatovani disku ve Windows 7 (tvorba partition). Pri pomalem/normal (proste ne tom quick) formatovani windows kontroluje i pro chyby disku (proto trvá výrazně déle než quick format). V nahravce je rovněž (pro srovnání) - klikání myší a "psaní" na klávesnici (Random stisky kláves)

Nahravano mobilem (Redmi 7a). V ruce, Vzdalenost tak cca co ja vim 50-70cm jak od skrine PC "vpravo" na stole a tak cca 50-70cm od myši klavesnice na stole ("vpředu"/ trochu vlevo od mobilu). Proste relativne ve stejne vzdalenosti (mobil) od obou veci (klavesnice/myš vlevo a PC(disk) vpravo) a cca v urovni/výšce hlavy.

Pustit na vyšší hlasitost:
https://uloz.to/tamhle/xFf6yRfOtTZK#!ZGD4BGR2AzVkMQR2LGAwAQDlAQt4AHgnIUECIRuYF3AbpwV4MD==

Zvuky:
01sekund- HDD "tick" zvuk (PWL)
02-06s - Stisky klaves na klavesnici ("psani na klavesnici") (nejaka levna za 120 kc klavesnice) (pro srovnani hlasitosti)
06s -HDD "tick" zvuk (PWL)
07-11s- Klikani myši (pro srovnani hlasitosti)
11s -HDD "tick" zvuk (PWL)
11-19s - Klikani mysi
16s -HDD "tick" zvuk (PWL)
19-26s - Nic (zvuky pozadi - fany (vetraky) PC a genericke huceni pc)
21s - HDD "tick" zvuk (PWL)
26s - HDD "tick" zvuk (PWL)
27-28s - Klikani Mysi
30s - HDD "tick" zvuk (PWL)

Pri nejakých náročnějších operacích (čtení, zápis, z disku na disku, z jineho disku na jiny disk atd.) je to ještě horší (taktéž nahraju později). Toto je jen při pomalem formatovaní. Jde (asi) o PWL (Protective Wear Leveling nebo co), technologii. Pokud vím, tak to disk dělá každých (!!!) 5s pokud je "Iddle"... Myslím a někde jsem četl že když je dlouho disk iddle, tak prejde do spanku nebo co, standby , nevim presny nazev toho rezimu... Pak by to nemel delat... KDyz na něj budete něco kopírovat nebo prostě s diskem pracovat tak zvuky budou ještě častější a intenzivnější (hlasitější). Jakmile "dopracujete", tak by měl disk následně být v tom iddle režimu kdy co 5 sekund kliká otravně ... Následně (po x minutách, nevím kolika) přejde do toho "stand by/sleep" režimu (automaticky) a jedině v tomto režimu máte klid a disk by neměl zadne "klikání" vydávat... Dokud si na něj windows nebo vy "omylem" "šáhnete" a pak to začne nanovo...

Mě to přijde DOST otravne a to jsem někdo kdo hlučnost PC (větráky, disky atd.) skutečně nikdy nijak neřešil, nepozoroval, bylo mu to jedno atd... Takže NENAROCNY uzivatel... A toto vadí i mě... Asi bych do podobného disku už znovu nešel... Jenže ony to prý mají všechny "higher end disky", určitě WD, pry to mají i Toshiby a Seagate... Je otázka jak moc otravné a hlučné to PWL je u nich... (?) (má někdo nějaké srovnání/zkušenost s tím co slyší v tom audio souboru co jsem nahrál)?

Pokud to nechcete, musíte jít pod "Higher end" disky, tzn. u WD to jsou Red a Blue (a Purple) a tezko rict jestli ty vyšší kapacity nejsou hlučné i tam... Osobně bych do tohoto disku už nešel a být z města tak to jednoduše vrátím na pobočku prodejny a koupím asi co já vím... WD RED (jenže ty zas mají "jen" 1 milion MTBF vs 2 (2,5) Milion MTBF u higher end), ale za ten kraval mi ten MTBF fakt asi ani nestoji. Toto fakt není vhodné pro disk do PC (pokud nemáte náhodou pc v jiné místnosti- pak je to asi ok).

Delaji to vase 8TB+ disky taky (i od Seagate a Toshiby?)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny