Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sestavení herního PC kolem 60k

Já už hraji pár let v 4k a ono se to docela dá (samozřejmě tu je DLSS a nově frame gen), takže otázka či to je vůbec 4k, input rozlišení je nižší, ale output je nativ přes tensor core. (obraz ve výsledku může být lepší jak nativ, upscale technologie docela pokročily)

Co je nejvíc náročný je raytracing a to i v nižším rozhlišení, právě RTX 4xxx mají ojeb ve formě frame genu, takže se dá konečně zapnout i ve 4k rozlišení, ale zase to musí podporovat hra a musí to jet 100+ fps aspoň, aby nešly vidět artefakty.

Jinak 4k je nic, jenom rozlišení a jelikož jsem chtěl velký monitor, tak tam není šance mít něco míň jak 4k rozlišení, navíc mě zajímá spíš věci typu HDR (velmi důležité, koho zajímá i kvalita obrazu).

Většinou jsem upgradoval grafiku, že má málo VRAM a potřeboval jsem HDMI 2.1, ale výkon docela ušel, ale nemůžu zapnout raytracing i když mám asi už črtnout RTX grafiku. (možná jedna z deseti her co má raytracing je hratelná)

RTX 3080 10 VRAM je už málo pro 4k snad když už vyšla, těch 12 fakt minimum, když dojde VRAM dotazuje se to přes PCI-E, jde to sledovat přes OSD třeba MSI Afterburner, normálně je tak 1-5% vytížení sběrnice v případě nedostatku VRAM i 50% kvůli přetahování z RAM a výkon klesne skoro o polovinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny