Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nakup pouziteho Office 2021

Tak jsem zjistil, že i ProPlus Retail klíče schopné aktivace přes telefon nebo server MS nejspíš existují, konkrétně se na internetu válejí klíče s Edition ID X22-53492, podle chybové hlášky před zablokováním byly schopné aktivace přes server MS nebo telefon. Tak se takové klíče budou i jako druhotné prodávat.
Sice netuším kde se licence X22-53492 prodávají jako nepoužité... Třeba ten ProPlus na Alze podle DG7GMGF0D7FX a názvu LTSC bych si tipnul, že se jedná taky o multilicenci, Retail ProPlus nemá v názvu LTSC a jinde u toho DG7GMGF0D7FX je, že se jedná o produkt pod programem MS (např. pro školy). Tak mě napadlo, jestli se ty Retail klíče nedodávají jako single licence pod těmi multilicenčními programy.
Pocitově o druhotných licencí si myslím toto:
MAK a MSDN klíče, na 99.9+ % nelegální.
Retail klíče (prodejce uvádí hlášky typu: "Licenciu je potrebné aktivovať v čo najkratšom čase (maximálne 24-48 hodín) ,aby nedošlo k jej zablokovaniu z bezpečnostných dôvodov."), na 99+ % nelegální.
Retail klíče, na 90+ % nelegální.
Když už věřit druhotným licencím tak jen těm s histrorií a aspoň podle dodaných informací legálních, např.:
https://prednyslm.eu/cs/jak-poznat-legalni-druhotne-licence/
toto mi přijde, že má hlavu a patu (nikdy jsem od nich licenci nekoupil a nemám s nimi nic společného) + pak tu licenci použít v rámci licence legálně.
Jen taková poznámka, když se člověk podívá na typ licence u ProPlus na prednyslm.eu, u Retail mají u distribuce křížek.
Já osobně si myslím, že ty licence legální na obecním úřadě nejsou, každopádně ti přeju, ať ty licence jsou aspoň Retail (např. X22-53492), protože MAK/MSDN klíč + druhotná licence + obecní úřad, to je vražedná kombinace :-)
(... a pokud se ProPlus Retail klíče dodávají jen jako single licence pod multilicenčními programy tak vražedná kombinace je to i s Retail klíči)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny