Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Forza horizon 5 Zlyhá, keď sa použijú prekrytia od msi afterburner

Napíšem to skrátene. Prešiel som z RTX 3090 na 4080 samozrejme odinštaloval som predchádzajúce drivery a stiahol nové. Všetko fungovalo fajn, len že ked som ju chcel vyskúšať na tejto hre, tak hra vždy padne.
Spustí sa čierna obrazovka nachvílu zvučka z hry a hodí ma na plochu. Na predchádzajúcej grafickej karte mi nič také nerobilo. A tak som hľadal som na nete a dočítal som sa že to spôsobuje Afterburner ktory používam ale nenašiel som riešenie.
Vždy ked ho vypnem tak mi hru spustí. Len mne tám chýbaju ukazatele GPU PCU RAM a FPS .... Vedel by niekto poradiť ako to vyriešiť?

Předmět Autor Datum
Robis benchmarky alebo sa hras? Vo forze sa mas divat na cestu a nie po cisielkach
jjj 04.03.2023 08:57
jjj
Takéto odpovede si nehaj...Na čo to potrebujem je moja vec. Používam to už roky
Lorenzo 04.03.2023 10:54
Lorenzo
Problem si si vyrobil ty sam. Nieje to nieco, co robi hru nehratelnou, ci PC nepouzitelnym. Skusal…
jjj 04.03.2023 12:06
jjj
Ja som si vyrobil sám??? A kto mal vediet že zámenou grafickej karty sa stane toto? Hlavne je to gra…
Lorenzo 04.03.2023 12:17
Lorenzo
Ano, vyrobil. Lebo "potrebujes" sledovat udaje, ktore pocas hrania sledovat realne nepotrebujes. Hra…
jjj 04.03.2023 13:24
jjj
A má nejnovější verze MSI Afterburner 4.6.5 Beta 4 a hlavně RTSS, které zajišťuje překrytí verze 7.3…
stylar 04.03.2023 13:21
stylar
ak by si našiel riešenie budem vdačný
Lorenzo 04.03.2023 13:48
Lorenzo
Stylar ty si kapacita, stiahol som tu novu betu 10 a funguje to. :puff: poslední
Lorenzo 04.03.2023 13:55
Lorenzo

Problem si si vyrobil ty sam. Nieje to nieco, co robi hru nehratelnou, ci PC nepouzitelnym.

Skusal si aspon nahodit najnovsiu verziu afterburnera? Ovladace si dufam tahal najnovsie z geforce.com.
Skus zapnut afterburner az po nastartovani hry, ci obrazovka scerna aj tak.
Moze nejaku dobu trvat kym ten bug odladi bud vyrobca hry, vyrobca afterburnera, alebo nvidia v ovladacoch.

Ja som si vyrobil sám??? A kto mal vediet že zámenou grafickej karty sa stane toto? Hlavne je to grafická karta od MSI tak by to malo fungovať.
A to neni môj jediný problém, problém je aj v tom, že nemôžem nájsť náhradný fan controler ktorý by mi fungoval na tú GPU. Totiž ked spustim tu hru, tak mi vypne aj afterburner a ten mi ovláda ventilátory na grafickej karte.
Vždy po dohratí, ten afterburner musím zapínať aby sa mi ventilátory točili podla potreby. Ak mi niekto poradí náhradu, tak budem rád

Ano, vyrobil. Lebo "potrebujes" sledovat udaje, ktore pocas hrania sledovat realne nepotrebujes. Hras, alebo masturbujues nad cisielkami, alebo si uzivas hru? Asi tazko ich 90% casu sledujes, lebo ta zaujima dianie v hre. Takze? Len preto, ze si zvyknuty. Dost primitivny dovod, nemyslis? Nehadz sa o zem a realne si premysli plusy a minusy takehoto chovania.

Vymenil si hardware za iny, tak logicky necakaj rovnake chovanie. Ze je nieco stejnej znacky, nic negarantuje.

Standard regulacia fanov grafiky biosom grafiky preco nestaci? RTX4080 holt nieco zeru a musis pocitat ze jej chladenie sa bude odpovedajuco tomu chovat v zatazi.
Tieto grafiky by mali mat 0rpm mod pokial niesu zatazene hrou, pokial si nekupil nejaky smejd....Na zregulovanie mozes skusit napr. Argus monitor: https://www.argusmonitor.com/
alebo fancontrol: https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases

A má nejnovější verze MSI Afterburner 4.6.5 Beta 4 a hlavně RTSS, které zajišťuje překrytí verze 7.3.4 Beta 7 (dívám se už je i Beta 10 - před 15 min, takže tu asi nemáš), každopádně na tom Unwinder maká, alespoň na RTSS, což je ryze jeho utilita. (jinak ano beta jsou lepší verze)

https://forums.guru3d.com/threads/msi-ab-rtss-development-news-thread.412822/page-195#post-6108715

- High application detection level is now restricted for ForzaHorizon 5 via built-in application profile. More details on this issue in this post

Dokonce i nějaká změna ohledně Forzy, možná máš špatně nastavenou injekci RTSS (Aplication Detection Level), Forzu mám a RTSS jelo v pohodě, kdyžtak to ještě můžu zkusit, na hru tam byli nějaký updaty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru