Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost internetu

Zdravím, v poslední době mám problém s rychlostí uploadu. Normálně mám mít 50/50. Když si udělám test od googlu, tak mi to hází 40-50 download/2-7 upload. Testy od jiných stránek mi píšou normálně rychlost, kterou mám ve smlouvě. Volal jsem providerovi, a ten mi vyměnil router a říkal, že by to mělo být v pohodě. Když zapnu stream na twitch, tak mi to ztrácí snímky, takže by to sedělo na ten speed od google testeru. Zaráží mě jedna věc, proč ostatní testery mi ukazují rychlost podle smlouvy, ale tester od googlu mi ukazuje, řekl bych "reálnou" hodnotu.

Providera mám už přes 8 let a nikdy jsem tenhle problém neměl. Chtěl bych se zeptat, jestli chyba nemůže být někde na mé straně nebo nějaké rady, abych zjistil, jak ten problém najít a vyřešit.

Předem děkuji za všechny rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kabel k routeru i kabel k sobě můžeš vyměnit, ale to nevysvětluje, proč někam prý dobrá rychlost a j…
lední brtník 05.03.2023 00:08
lední brtník
Ahoj a moc děkuji za normální, nearogantní odpověď, jako od mistra například dole. Kabely jsem zkouš…
pleb 05.03.2023 11:33
pleb
myslím že dnes už mají poskytovatelé konektivity dost. jsi na něčem modernějším podle symetrického 5… poslední
lední brtník 05.03.2023 13:59
lední brtník

kabel k routeru i kabel k sobě můžeš vyměnit, ale to nevysvětluje, proč někam prý dobrá rychlost a jinde špatná.

jsi asi u menšího místního poskytovatele. ten může být na páteřní "velký" net připojený přes zprostředkovatele s různými platebními a výpalnými metodami, myslím teď podnik pana cendry. a připojení pak probíhá různě obtížně.
s tím nic neuděláš, a někdy ani ten poskytovatel ne. ale můžeš se zeptat sousedů, jak se připojují oni, jestli mají taky problém s měřením uploadu, nebo jestli je fak problém jen u tebe.

Ahoj a moc děkuji za normální, nearogantní odpověď, jako od mistra například dole. Kabely jsem zkoušel vyměnit, ale bohužel také nefunguje. Zkoušel jsem i z jiných zařízení měřit rychlost a v celé domácnosti stejný výsledek. Problém mě tak štve, že jsem dělal testy v průběhu celého dne a zajímavé je, že rychlosti 50/50 dosáhnu pouze po 2. hodině ranní a vše jede, jak má. Napadlo mě, i navzdory tomu, že zbytek domácnosti nemůže v průběhu dne nijak síť zatěžovat, zda nemohu být někde u providera "hozený" v nějakém bloku uživatelů, kteří přes den čerpají dost netu, což by pak mohlo potenciálně vysvětlovat výkyvy u mě doma. Jsem už z toho zoufalý a omluvte mou neodbornost.

myslím že dnes už mají poskytovatelé konektivity dost. jsi na něčem modernějším podle symetrického 50/50.
router je vyměněný.
pak se poptat sousedů nebo známých, jakého mají poskytovatele a jak jim to jede.

případně si opiš wan nastavení routeru, jestli je statické, a připoj se s pc místo něj. pak udělej test.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru