Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem síťový adaptér Technicolor TC7200

Zdar,

mám od UPC (Vodafone) modemorouter Technicolor TC7200.

Napájecí napětí: 230 V (AC), maximální příkon: 18 W, průměrný příkon: 8,7 W, adaptér AC/DC: ADAPTÉR 18 W, 12 V, DC/1,5 A. Průměrná spotřeba je 8,7 W.

Tento originální síťový adaptér 12V=1,5A max. je při spuštěném modemu tak rozpálenej, že na něm neudržím ruku.

Můžu porovnat se spoustou jiných routerů, switchů nebo i modemu od Vodafonu Compal CH7465, že tam se nic takového při provozu neděje a ty adaptéry jsou vlažný maximálně trochu hřejou.

Mě to štve, protože mám strach, že to jednou ten adaptér nedá a vznítí se, takže ho furt vytahuju ze zásuvky.

No a teď jsem někde vyštrachal jinej adaptér se stejnou zdířkou, který je 12V=2A max. Tak jsem ty adaptéry prohodil a po několika hodinách je i tento adaptér tak rozpálenej, že se na něm ruka udržet nedá, jak to pálí.

Jestli někdo ten Technicolor máte, tak by mě zajímalo, jestli ten adaptér taky máte tak rozpálený, protože mi přijde, že ten modem si teda nebere těch 18W, jak výrobce tvrdí, ale tak 48W podle toho, jak to je zahřátý, což bych pak chápal, že jestli zařízením, které je konstruováno na 1,5 nebo 2A prochází dvojnásobek, že to potom ten adaptér tak šíleně zahřeje.

Nevim, co s tím, modem měnit nechci, protože Vodafone dává teď standardně ty modemy Compal, což jsou hrozný šitky po stránce stability spojení a s Technicolorem jinak problém není.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny