Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modem/Router + Router?

no, nevím jesli buduješ svůj barák hlavně z krásně levných věcí. s krámy značky tenda nemám dobrou zkušenost.

jednak jde o router už starší normy 11n. ne že by byla nepoužitelná, ale vzhleden k láci se obávám nízkého výkonu (průchodnosti).
a co bych si do baráku nedal ani náhodou, je 100mbit krám. jestli chceš na domácí síti mezi svými počítači posílat soubory normální rychlostí, musí být za krásnou cenu gigabitový router.
s dovolením značkou tenda pohrdnu a jako jiný lowend si dovolím doporučit archer c6 (2jádrový cpu, ac wifi, ne noname odpad).

ani norma ac wifi není nejmladší a s tím klesá ochota některých výrobců vydávat aktualizace firmware (stejně jako ms kašle na 5 let stará windows).
pokud máš veřejnou ip adresu a za něj si dáš starý router s dávno nepodporovaným firmwarem, může být zaděláno na problém.
déle budou podporovanými routery ty s nejnovější normou ax, z levnějších bych zvolil archer ax20.

ještě ad opakovač:
je to nouzové řešení, když není možnost natáhnout normální kabel v cílovém místě zakončený slušným ap (třeba i s dalšími lan zásuvkami)
zatímco opakovač se dává zhruba do poloviny vzdálenosti a jeho možný lan výstup je pak skoro k ničemu. také nejde o dlouhodobě spolehlivé řešení, navíc snižuje rychlost na polovinu.

venkovní zahradu bych nepokrýval zbytkovým vyzařováním z domu, ten signál bývá zoufalý. chce to venkovní jednotku, stačí wifi 11n.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny