Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytváření webových stránek

Dobrý den,
zdravím vás.

Chápu, že tohle téma tady bylo omíláno asi hodněkrát, avšak přesto se zkusím zeptat.
Plánuji si založit webové stránky v rámci mého podnikání, které nyní rozjíždím. Nechci tomu tady dělat reklamu, ale jedná se zkrátka o ukázky a prodej produktů Vorwerk, takže vlastně víceméně takový osobní web/blog, kde bych chtěl obsáhnout samozřejmě co ona firma nabízí, kontakty na mě, zprostředkování ukázky apod. Zkrátka asi to, co má každý web.
Samozřejmě vím, že se za to bude muset zaplatit, neboť weby zadarmo jsou celkem omezené a tuším ani nejde mít svoji vlastní doménu bez přípony daného poskytovatele. např. wbs.cz apod.

Opravdu zkušenosti za celé roky, kdy jsem neměl potřebu se zabývat placenými stránkami, mám s web snadno (wbs.cz) a zkrátka potřebuji nějaké jednoduché, zároveň bohaté kreativní šablony a tedy i spolehlivé a dobré "platformy", kde stránky zakládat.

Nevíte, prosím, o nějakých stránkách, které nabízí celkem slušný výběr nebo víceméně neomezený výběr šablon, založení stránek apod.? Ochoten jsem měsíčně za webovky platit 500 Kč, více rozhodně ne. Případně zda existují i stránky za předplatné na rok a nebo jednorázová částka. Viděl jsem i nabídky, že weby vytvoří za mě někdo, ale to fakt nechci, neboť i tam suma je až 30 tisíc. Jsem celkem kreativní a na PC pracuji v grafických a multimediálních editorech, takže si chci webovky dělat sám dle svého gusta.

Jen nevím, kde stránky přímo začít zakládat, jestli na webnode, websnadno nebo zkrátka nevím ono základní „KDE, u koho“.

Díky moc
Pěkný den

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Potřebuješ platit za dvě služby: 1. poskytnutí domény: někdo ti zaregistruje doménu, která je volná…
RedMaX 17.03.2023 07:16
RedMaX
Onebit už bohužel neexistuje, spolknul ho Webglobe. Jen pro info.
host 17.03.2023 10:09
host
neni divu s tak mizernýma parametrama určitě neměli zákazníky nový
elmo 19.03.2023 11:34
elmo
Zkus https://www.wedos.cz/ - mají komplexní služby, byl jsem u nich spokojený.
IQ37 17.03.2023 11:20
IQ37
Já taky, dokud nezdražili skokově o polovinu. :-/ --- @host Díky za info. nový
RedMaX 17.03.2023 15:42
RedMaX
Já jsem tam skončil někdy vloni v létě, to asi ještě byly "staré" ceny. nový
IQ37 17.03.2023 16:08
IQ37
Vážený zákazníku, přijali jsme Váš požadavek na doběhnutí této služby. Případná objednávka prodlouže… nový
RedMaX 17.03.2023 16:12
RedMaX
Hm, tak že by to byly už dva roky? Měl jsem tam par domén (cca 150 Kč/ks) a VPS (kolem 1500 Kč ročně… nový
IQ37 17.03.2023 16:17
IQ37
Vtipný je, že když CZ.NIC dramaticky zvyšovali ceny za domény, tak jsem si ji rychle předplatil na 1… nový
RedMaX 17.03.2023 17:21
RedMaX
Určitě ne jen pro nové, byl jsem ve stejné situaci, po 5 letech takové zdražení a měl jsem na výběr… nový
Potkan007 17.03.2023 17:30
Potkan007
Díky všem za reakce. Chci se ještě zeptat. Všimnul jsem si na internetu, že si lze zaplatit vytvoře… nový
DavidDizzer 19.03.2023 11:04
DavidDizzer
Podívej, jestli to myslíš vážně, na webu je materiálů k tomuhle tématu spousta, nastuduj to všechno… poslední
RedMaX 20.03.2023 16:17
RedMaX
Oni zdražily původní balíček NoLimit, u kterého zároveň navýšili parametry. Pro menší weby, ty dosav… nový
Stanley69 20.03.2023 15:08
Stanley69
Jestli ti jde o redakcni system jako WordPress, tak si platim 1&1 (ionos) 5€ mesicne , prvni rok je… nový
HPET 17.03.2023 21:37
HPET

Potřebuješ platit za dvě služby:

1. poskytnutí domény: někdo ti zaregistruje doménu, která je volná a kterou si vybereš, platí se roční poplatky. Předpokládám na firemních stránkách nechceš mít nějaké webzdarma a reklamu, takže prostě něco tvého, u nás nejčastěji s příponou .cz, eurohujeři si dávají příponu .eu a špatná není ani doména s koncovkou .com. (větší webhostingy tuto službu poskytují)

2. poskytnutí prostoru pro webové stránky nebo-li webhosting, protože asi nebudeš v malé firmě provozovat vlastní server s provozem 24/7/365, ikdyž taky můžeš. No a spousta webhostingů dneska poskytuje i službu, že mají nějakou instalačku populárních redakčních systémů a ty si nějaký vybereš a na dálku nainstaluješ na ten svůj webhosting nebo si to necháš nainstalovat od nich.
Webhostingů je spousta a není třeba se omezovat jen na lokální, ale u nás jsem v minulosti používal dva: wedos a onebit. (V současnosti nic, neměl jsem komerční web a bylo to pro mě drahé a přestalo mě to bavit, tak jsem to zrušil.)

Vtipný je, že když CZ.NIC dramaticky zvyšovali ceny za domény, tak jsem si ji rychle předplatil na 10 let dopředu a tudíž jí furt mám, ale už na ní nic nevisí, protože jsem zrušil hosting. Já tam měl klasický hosting, naschval jsem se teď koukal do starých faktur, stará cena 400 Kč / rok, nová cena 1.000 Kč / rok. Zároveň začali nabízet i nějaký levnější hosting, dneska ho mají za 500 Kč / rok, ale jen pro nové zákazníky. Tím mě vytočili nejvíc, mně by to bohatě stačilo, ale nechtěli mi to dát, tak jsem to tam zrušil komplet, web zavřel a konec.

Díky všem za reakce.

Chci se ještě zeptat. Všimnul jsem si na internetu, že si lze zaplatit vytvoření "stránky" pro Webové stránky, Blog a E-shop. Popravdě nijak nerozumím rozdílu mezi sebou a co to případně obnáší. Tedy jaký je v tom zásadní rozdíl co se týče funkčnosti a z pohledu obsahové. Na internetu jsem rozdíly založení stránek buď webu, Blogu nebo e-shopu a rozdíly mezi nimi nijak nenašel. Určitě tam budou zásadní rozdíly, třeba že e-shop může zasílat případně i reklamy určitému počtu odběratelů, ovšem základní rozdíl nevím.

Díky.

Podívej, jestli to myslíš vážně, na webu je materiálů k tomuhle tématu spousta, nastuduj to všechno a pak teprve začni.

Asi myslíš redakční systém, to jsou vlastně předvytvořené webové stránky, do kterých doplníš jen svůj obsah a logicky, když děláš eshop, tak nebudeš používat redakční systém pro blog a opačně. Prostě si musíš jasně říct, co za web chceš mít a podle toho dál studovat. Ono to zase úplně jednoduché není ani s tím redakčním systémem.

Oni zdražily původní balíček NoLimit, u kterého zároveň navýšili parametry. Pro menší weby, ty dosavadní parametry bohatě stačily. Kdo si zaklikl novou variantu LowCost, měl téměř shodný balíček jako původní NoLimit za podobné peníze včetně https.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru