Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RTX 2080 SUPER problém s větráky

Ahoj, mám problém s větráky, kdy se mi při určité teplotě (když se teplota GPU dostane přes 78C) šíleně rozjedou (až na 4000RPM). Jedou takhle pár vteřin naplno a pak se zase uklidní. Toto se opakuje cca každé 2-3 minuty, občas i častěji.

Tento problém jsem měl už cca rok zpátky. Tenkrát se ale větráky takto rozjížděly až při plné zátěži a teplotách okolo 84-85C. Teď už takhle řvou při teplotě 78C a když karta jede třeba na 65-70%. Tenkrát pomohlo přepastování a vyčištění od prachu.

Celý PC je teď ale čerstvě profouknutý a vyčištěný od prachu, takže tím to být nemůže. Leda, že by to tenkrát týpek přepastoval blbě no.

Stáhl jsem i msi afterburner a nastavil tam manuální křivku, ale jakmile se ta teplota prostě dostane na těch 78, tak to úplně všechno ignoruje a větráky se rozjedou. Zvláštní je, že ale rychlost těch ventilátorů jakoby zůstane stejná (nebo aspoň to tak tvrdí monitoring v msi) ale RPM se prostě zvednou třeba z 2200 na 4000.

Netušíte někdo čím by to mohlo být? Jestli je větrák v prdeli nebo to tak? Případně co se s tím dá dělat? Já jsem co se týče hardwaru úplný amatér a vůbec netuším, čím by to mohlo být a vlastně všechno info k tomu beru jen z internetu :D

Díky předem za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny