Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako reagovať na vydieračský mail?

Dostať sa niekomu do PC to nie je len tak jednoduché ako vidieť vo filmoch. Pravdepodobnejšie je dokonca že sa ti do PC dostal niekto kto má reálne fyzický prístup k tvojmu PC. Čiže niekto z rodiny alebo nejaký kamarát ťa možno nemá rád :-)
Nezaheslovaný Windows a stačí pripojiť flešku a vyexportovať heslá z prehliadača a záškodník má kompletný výpis hesiel z prehliadača. Ak ti mám poradiť tak zahesluj si PC/NTB/mobil. Mnoho ľudí napríklad nemá domáci PC zaheslovaný a to isté mobil. Lenže si treba uvedomiť že deti sú niekedy dosť proaktívne a niekedy chtiac nechciac robia záškodné činnosti z rôznych dôvodov. Nekúpiš hračku a... To je potom gól keď zistíš že ťa vydiera nejaký zasran :-D
To isté platí pre mobil ktorý napríklad ja nechávam v práci na pracovnom stole alebo niekedy v poličke. Nemyslím že je zodpovedné nechávať mobil nezaheslovaný. Kedykoľvek niekto môže prísť a narýchlo získať nejaké dáta. Napríklad za minútu si nafotí všetky aktivačné 2FA kódy. Naštuduj si teda z internetu ako sa chovať čo sa týka online zabezpečenia a hlavne nikomu never a všetko preveruj z viacerých zdrojov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny