Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Notebook bez OS nebo bez vnuceneho OS

K vyvrácení jednoho tvého tvrzení se stačí podívat na ty ceny, k vyvrácení toho druhého se stačí trošku nad tím zamyslet a dát si to do souvislostí, to je něco uchopitelného ověřitelného = rozdíly mezi cenou bez a s Windows u sestav a notebooků a na ceně samostatných Windows a logických souvislostech, které dávají smysl. A tak to nevidím jen já, viz níže.
To, co píšeš ty, ale smysl nedává.
Každý ať si na to udělá názor jaký chce.
Mohl bys napsat něco uchopitelného ověřitelného a něco, co dává smysl?

A tobě nedává smysl třeba tento text?
https://www.idnes.cz/technet/software/windows-zdarma-vyvoj-provize-cim-je-placen-oem-licence.A211214_135827_software_dvr

"Opravdu velké peníze však plynou z prodeje licencí Windows podnikům, které se prodávají ve velkém, pro podnikové sítě s tisíci počítači. Tyto smlouvy Microsoft sjednává přímo se svými největšími zákazníky. Kromě těchto způsobů Microsoft také prodává OEM licence Windows 11. Většina nových počítačů, notebooků a podobných zařízení, která si koupíte v obchodech, je dodávána s předinstalovanými Windows 11.

I když si možná myslíte, že systém máte zadarmo, pravdou je, že to tak není. Výrobci za instalované licence společnosti Microsoft platí. Tyto licence se nazývají OEM (Original Equipment Manufacturer) a jsou vázány na produkty, na kterých jsou nainstalovány. Jinými slovy, pokaždé, když si koupíte nové zařízení s předinstalovanými Windows, koupíte si novou licenci Windows, ačkoli jste ji již měli na svém starém počítači. Microsoft tak vydělává peníze s každým novým počítačem, který se prodá s Windows 11."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny