Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem seká se pc

chápu že program je spuštěný v klidu, bez zátěže nebo těsně po ní, takže o tom pc moc neřekne.
na uvolněný / nedoléhající chladič při montáži to zatím nevypadá, zátěž by řekla víc.
procesor i9-10850k je hodně naddimenzovaný, tipuju že by utáhnul 2 takové grafiky. čili výkonu je dost.

divné je, že i když ten pc nic nedělá (utilization 0-1%, otáčky grafiky 0), všechna cpu jádra jedou na maximu 5ghz, to není normální.
tipuju, že děti dodrbaly nastavení nějakých turbo režimů, ať už v biosu nebo v nějakém turbo taktovači z netu.
a protože si neví rady s tím co vlastně provedly, dal bych bios do defaultu (kvůli režimům procesoru) a nainstaloval systém znovu a správně (kvůli ovladačům).

pozn.: postup instalace chipsetů je psán obecně (kvůli úplnosti bylo v závorce zmíněno amd). z toho neplyne, že se tato deska vyrábí pár desítek let a má snad druhý procesor nebo druhý chipset od amd. rozumíme si už?

jak píše kolega: je to sice blbost, ale radši zkontrolovat, že monitorový kabel nevede do základní desky místo do nvidia grafiky.

původní verze byla win7/64 a upgradovalo se to přes net

tento postup je sice možný, prakticky se při slavném přechodu zdarma w7->w10 snad žádnému domácímu instalatérovi neosvědčil a do půl roku to instalovali znova.
starý rozdrbaný systém a jeho aplikace si přenesou nastavení do nového systému - pak to má za něco stát. plusem byla jen automatická aktivace windows.

doporučuju uložit/vyexportovat přihlašovací hesla apod., pak začít načisto znova, windows si už budou pamatovat internetovou aktivaci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny