Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova MS uctu

Prave som stravil vyzivne 2h, kde som na dialku restoroval niekolko uctov.
MS, EA, Epic games...vsetko hacknute, zmenene emaily na ruske a pod.
Vsetko sa podarilo az na MS ucet, pretoze ten sa tvari, ze neexistuje (nepozna emailovu adresu) a obnovit ho nejde, pretoze nemam k nemu ziadne info (Skype meno, telefon). MS odpisal cez formular, ze som dodal malo udajov na obnovenie.
Zaujimave je, ze OS je stale prihlaseny na povodny ucet cez povodnu emailovu adresu, ktoru uz utocnik zmenil lebo cez web sa hlasi ako neexistujuca. Nedal by sa MS Store nejako vyuzit k obnove konta?
Dovolat sa do MS uz dnes neda, na chat sa uz neprihlasim (neskoro), navyse na chat sa viete dostat az ked sa prihlasite, co je pekne, ked to chcete s podporou zrovna riesit, ze sa prihlasit neviete;o). To sme obisli zalozenim ineho konta.
Riesil niekto z vas nieco podobne?
K MS viem dodat len to, ze povodne tam bol email (gmail) majitela a ze tam mal kupeny MC. bohuzial plateny cez paysafe kartu, takze neviem ist cislo kredtiky, ci debetnej karty;o(.
Inak vsetky ostatne ucty sa dali vratit po dohode so supportom cez chat, len MS musel zase vynaliezat koleso a vynasiel stvorec tusim.
Alebo je nejaka ina cesta ako z toho von?

Předmět Autor Datum
Jediná cesta je riešiť to cez MS podporu. Dostal si odpoveď že si dodal málo údajov takže musíš nájs…
KMX 02.05.2023 20:12
KMX
Netuším či microsoft vynalieza gulatý štvorec a okrúhly trojuholník,ale keď microsoft vie v podstate…
audax mobile 03.05.2023 07:48
audax mobile
Tam som sa samozrejme dostal, problem bol, ze MS tvrdil, ze dane konto neexistuje (hlavne, ze cez MS…
fleg 03.05.2023 09:02
fleg
Všetko nepodstatné, podstatné je hodiť to na Rusov.
pozorovateľ 03.05.2023 09:07
pozorovateľ
Tak ono v poslední době, ale nejenom v poslední, ty nejhnusnější věci pocházejí z ruSSka. Mimochodem…
jege 03.05.2023 10:17
jege
Zaujimave, ze vsetky mailove adresy "hackerov" boli .ru;o).
fleg 03.05.2023 10:55
fleg
Tiež mi nedávno chodilo do gmail spamu čosi z ruska lenže predtým aj v angličtine, češtine a slovenč…
KMX 03.05.2023 15:21
KMX
Gmail mu paradoxne neukradli, aj ked nemal 2FA zapnutu. Prave Gmail bol vsade uvedeny ako kontaktna…
fleg 03.05.2023 18:29
fleg
Podľa mňa musel byť neoprávnený prístup aj k Gmailu z jednoduchého dôvodu. Mnohé služby a vlastne pr…
KMX 03.05.2023 19:12
KMX
Zaujímavé skôr je, že 90% Slovákov má mail koncovku gmail.com.. Vaše počítače nezašifroval žiaden R…
pozorovateľ 04.05.2023 00:35
pozorovateľ
To si pamataju len pamatnici, aj ked myslim astalavista funguje este v pozmenenej dobe doteraz. poslední
fleg 04.05.2023 10:17
fleg

Jediná cesta je riešiť to cez MS podporu. Dostal si odpoveď že si dodal málo údajov takže musíš nájsť čo najviac dôkazov a máš aspoň šancu. Kedysi som niekomu pomáhal získať späť prístup na odcudzený FB účet. Tiež to spočiatku nešlo, podpora nechcela pomôcť. Keď som ale doložil absolútne všetko čo sa dalo získať tak sa pohli ľady. Daj im informácie o tom účte, daj im IP adresu z ktorej si sa prihlasoval na ten účet, čas založenia a rôzne zmeny, to všetko vieš získať z histórie gmailu. Môžeš im poslať dôkazy že si bol napadnutý. Napíš že si platil paysafecard. Budú mať záznam o type platby.

Netuším či microsoft vynalieza gulatý štvorec a okrúhly trojuholník,ale keď microsoft vie v podstate nič a nedodáš mu žiadnu relevantnú informáciu,ako má niečo obnoviť ,z čoho ? Dá sa to za normálnych okolností aj bez chatovania a vyvolávania. https://support.microsoft.com/sk-sk/account-billing/pomoc-s-formulárom-na-obnovenie-konta-microsoft-b19c02d1-a782-dee6-93c3-dc8113b20c42 pozri a študuj,čo sa všetko dá robiť a čo v konkrétnom prípade pripadá do úvahy,čo nie,ale z ničoho vytvoriť niečo nevie obvykle nikto.....

Tam som sa samozrejme dostal, problem bol, ze MS tvrdil, ze dane konto neexistuje (hlavne, ze cez MS Store bol na nom prihlaseny) a mlady frikulin mi dodaval kuse informacie cez mobil. Vlastne som z neho dostal len to, ze tam ma kupeny MC, ale kupoval ho cez paysafe, takze naprd informacie.
Po 2h som zistil, ze telefon, co mi dal nie je viazany k tomuto kontu, ale k inemu.
Vlasnte mi nevedel povedat nic, navyse zapieral, ze do do pc neinstaloval nic z pochybnych zdrojov pricom som v historii nasiel stahovany Sony Vegas s crackom;o).
Ti dnesni mladi su hrozni.8-)

Tak ono v poslední době, ale nejenom v poslední, ty nejhnusnější věci pocházejí z ruSSka. Mimochodem, kdysi jsem měl PC zašifrovaný ransonwarem a hádej, kdo to měl na svědomí? Jediné ruSSké slovíčko v hlavičce e-mailu odesílatele prozradilo a malou fintou z oblasti sociálního inženýrství jsem dosáhl zaslání hesla i dešifrovacího programu, takže jsem si pak PC rozšifroval. Samozřejmě podmínkou byla perfektní znalost ruštiny, kterou zvládám skoro na úrovni rodilého mluvčího a pár šťastných okolností a náhod. :-p

Tiež mi nedávno chodilo do gmail spamu čosi z ruska lenže predtým aj v angličtine, češtine a slovenčine čiže nemôžem obviňovať proste podvodníci a zlodeji sú všade.

Sony Vegas crack... to by mohla byť príčina spolu s nedostatočným zabezpečením. Z toho čo si písal je dosť možné že v prípade 2FA ochrany pre gmail by nedošlo takej škode.

Podľa mňa musel byť neoprávnený prístup aj k Gmailu z jednoduchého dôvodu. Mnohé služby a vlastne prakticky takmer všetky vyžadujú pri zmene emailu priradeného k účtu danej služby aby bol potvrdený link ktorý príde na email. Čiže predpokladám že takmer všetky ukradnuté účty kde boli pomenené emailové adresy na tie ruske. Utočník to musel potvrdzovať čiže musel mať prístup aj do Gmailu. To by sa mu zrejme nepodarilo ak by bol 2FA aktívny. Škoda že to mnoho ľudí dnes stále nevyužíva. Netvrdím že je to 100% garancia zabezpečenia ale 2FA je jedno z najlepších základných prvkov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru