Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vir v mobilu

Dobrý den,

včera mi na Facebook chodilo upozornění, že se mi někdo snaží nabourat na Facebook. Následně jsem si v emailu všimla, že mi přišel výhružný e-mail, odesílatel byl můj e-mail. Obsah emailu byl, že mě dotyčná osoba sleduje už delší dobu, sleduje moji veškerou aktivitu, i aktivitu ohledně lehtivých věcí. Bylo taky psáno, že mi dal do všech zařízení trojského koně a když nepošlu 400$ v bitcoinech tak rozešle všechny moje nahrávky a soukromé věci.
Normálně bych to brala jako podvodný e-mail, neřešila a smazalo to. Ale následně mi začalo přicházet do emailu z různých aplikací, kde mám registrované účty, že se mi změnilo heslo. Všude se mi změnila hesla, dokonce se dostal do icloudu přes dvoufázové ověření.
Všude jsem následně převládla přes sms kódy a odebrala všechna zařízení a změnila hesla.
Můj dotaz je jak je možné, že se dostali přes dvoufázové ověření a zda se i teď mám obávat jestli mě opravdu sleduje nebo jestli se může dostat do mého bankovnictví?

Moc děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Za prvé, pokud se pouze pokoušel přihlásit se na Facebook, nic se neděje. Jestli se opravdu přihlási…
virten 06.05.2023 20:51
virten
Moc děkuji za odpověď. :) Sebral mi instagramový profil, dal tam svůj e-mail a nedá se už na účet vů…
Vendyyyyy_ 06.05.2023 20:53
Vendyyyyy_
...Ale následně mi začalo přicházet do emailu z různých aplikací, kde mám registrované účty, že se m…
KMX 07.05.2023 07:05
KMX
nevím na kolik jde o skandální titulek: https://cdr.cz/clanek/testy-odhalily-nedostatecnou-sifrovaci…
lední brtník 07.05.2023 10:13
lední brtník
Moc děkuji za odpověď :) Právě, že ano..ani do jednoho účtu jsem se nemohla dostat. Stále bojuji o…
Vendyyyyy_ 07.05.2023 10:56
Vendyyyyy_
Za mě facebook nebrat 8-)
Víťa 07.05.2023 12:11
Víťa
A sutećný odedilatel toho.mailu? (Zobrazit hlavičky) Nemáš bazmek email.sezunam.cz ? Který mate bfu… poslední
jamaron 07.05.2023 15:48
jamaron

Za prvé, pokud se pouze pokoušel přihlásit se na Facebook, nic se neděje. Jestli se opravdu přihlásil zjistíš v nastavení facebooku - tam lze vidět veškerá zařízení, na kterých je účet příhlášen. Přes dvoufázové ověření se pravděpodobně nikam stejně nedostal. Já osobně bych ani nereagoval, nebo napsal, ať klidně lehtivé fotky dá na internet (stejně se to nestane, žádné nemá - jen zkouší kdo se chytne)

Do bankovnictví se taky nedostane, pravděpodobně používáš nějaké biometrické ověření ?

...Ale následně mi začalo přicházet do emailu z různých aplikací, kde mám registrované účty, že se mi změnilo heslo. Všude se mi změnila hesla, dokonce se dostal do icloudu přes dvoufázové ověření...

Boli tie emailové správy naozaj od daných služieb? Treba dať pozor, podvodník totiž môže poslať falošnú správu že ti zmenil heslo a vyzerá to na prvý pohľad ako správa od tej služby ale nie je. Skontroluj z akej adresy to prišlo a sleduj detaily. Niekedy to vyzerá takmer ako dokonalá kópia. Napríklad falošné weby máš na štýl pccporadna.net čiže trocha nepozornosti a ani si nevšimneš že je nejaké písmeno inak, alebo koncovka .net / .com

Cez 2FA sa tvrdou silou dostať nemohol čiže buď niekde získal kód ktorým sa registruje/obnovuje 2FA alebo menej pravdepodobné že má prístup aj k mobilu. Prípadne to môžeš mať na papieri a niekto z tvojho okolia si robí srandu alebo ti reálne chce robiť škodu. Už som sa stretol pár krát v mojom okolí rodiny a známych s tým že šlo o hack/zmenené heslá a podobne a nakoniec sa potvrdilo že to spravil niekto nie na diaľku ale fyzicky z okolia. Máš napríklad kolegu v práci ktorému nejako vadíš a on ti vlezie do PC/mobilu a získa čo potrebuje...

A sutećný odedilatel toho.mailu? (Zobrazit hlavičky)

Nemáš bazmek email.sezunam.cz ? Který mate bfu userům.hlavů když nejenže propudstí mail s adr.odrsilatele tvé ale zobrazí to co si tam.kdejaký spoofer zvolí bez sebemenšího zvýraznění)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru