Předmět Autor Datum
Případně jestli by jste mi mohli doporučit nějaký 750w/850w zdroj, který nemusí být modulární. Přede…
Zdrojas 08.05.2023 21:36
Zdrojas
Seasonic je fakt kvalita, do sestav dávám jen ten. Některé modely mají záruku i deset let. Měl jsem…
Lukas1982 08.05.2023 21:42
Lukas1982
vůbec tě nenapadlo napsat, jaký odběr má ten zdroj napájet - čili jde hlavně o grafiku.
lední brtník 08.05.2023 22:10
lední brtník
Nepodstatná informace :-D Víš, jak to myslím... Je to věštírna, ne poradna... Už ale nejsi tak "výbu…
Lukas1982 08.05.2023 22:33
Lukas1982
desítky let zenového budhismu nesou své ovoce. (ale houby, chodil jsem teď na pohotovost se zubem, n…
lední brtník 08.05.2023 23:53
lední brtník
Ajaj, jak kdysi řekl Svěrákův Jára Cimrman "Zuby, pohroma huby". Taky mě to čeká, ale budu muset až…
Lukas1982 09.05.2023 16:02
Lukas1982
Doporučuju zajít na dědině do hospody, pronést pár blbých slov a máš po problému se zubama. :-D
IQ37 09.05.2023 16:49
IQ37
Jenže zrovna osmičky se vyráží blbě.:-D
Karel04 09.05.2023 18:01
Karel04
ve vesnické hospodě dnes nikdo není. fotři sedí doma a nadávají na cenu piva, takže tam zubaře nesež…
lední brtník 09.05.2023 21:19
lední brtník
Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Obecne sa berie seasonic/corsair ako ideálna voľba čo sa týka zd…
KMX 09.05.2023 17:19
KMX
Ak dostane FSP zákazku od BQ aby vyrobil zdroj a oni si požadujú kvalitu a priplatia im za to tak t…
POW 09.05.2023 20:55
POW
FSP Fortron je pravdou že to budí skôr neistotu aj tak ale myslím že spomedzi strednej a vyššej trie…
KMX 09.05.2023 21:24
KMX
Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Já ho kdysi měl a byl bez problémů. Ale každá řada může být tro…
Lukas1982 11.05.2023 08:16
Lukas1982
Be quiet! je zaručená kvalita Tak, když zdroj odejde po 5 letech a jednom měsíci a ano měl záruku 5…
RedMaX 11.05.2023 22:46
RedMaX
vždy tam záleží na konkrétní řadě Ano, však o tom jsem nedávno někde psal, že každý výrobce má lepš… poslední
Lukas1982 11.05.2023 23:18
Lukas1982

Seasonic je fakt kvalita, do sestav dávám jen ten. Některé modely mají záruku i deset let. Měl jsem ale i tu čest se zdrojem Asus. Ani jsem nevěděl, že vyrábí i zdroje. Za mě byl bez problémů a myslím, že v zátěži byl dokonce o něco tišší. Co se týká ale kvality provedení, tak za mě ber Seasonic. Ještě je dobrá značka EVGA, tam taky neuděláš chybu.

desítky let zenového budhismu nesou své ovoce.
(ale houby, chodil jsem teď na pohotovost se zubem, nechtělo se mi ještě otravovat s méně bystrými dotazy. ale dneska mi ho vytrhli, zítra si dám celý den dětskou přesnídávku a budu zas v dobrém rozmaru)
---
tazatel: oem výrobcem těch asus zdrojů je možná seasonic. takže to nemusí být špatný kauf.

Ajaj, jak kdysi řekl Svěrákův Jára Cimrman "Zuby, pohroma huby". Taky mě to čeká, ale budu muset až do Brna, protože můj stomatolog si na to netroufá a to je přitom stomatochirug. Ještě mně doporučil, ať se nechám přispat. Pořád to ale odkládám jak se dá. Nějak mám dvě osmičky v kosti nebo co to mlel.
Poslouchat to o chvilku dýl co mě čeká, už bych nepotřeboval ani umrtvení, protože to se mnou málem seklo už při poslouchání co mě čeká...

ve vesnické hospodě dnes nikdo není. fotři sedí doma a nadávají na cenu piva, takže tam zubaře neseženeš.
---
zajímavější však je, proč tazatel neupřesní svůj dotaz: co to vlastně plánuje za dělo. jestli chce fak dát svoji výplatu za novou grafiku, nebo mu prostě poradili "čím víc wattů, tím víc adidas".

Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Obecne sa berie seasonic/corsair ako ideálna voľba čo sa týka zdroja. Myslím že netreba ale zabúdať že nič netrvá večne a taktiež druhý faktor v podobe cenovej triedy. Ja som vždy kupoval seasonic/corsair ale už mi došla trpezlivosť. Nechcem ich nijako zhadzovať. Prešlo mi rukami niekoľko zdrojov v rámci mojich predošlých PC a to čo som skladal pre rodinu, kamarátov... Všetky bzučali a mne toto neskutočne vadí. Niektoré už od nova, niektoré začali po mesiacoch a mal som zopár lepších kusov ktoré začali po 1-2 rokoch. Aká je to kvalita? Tak som teraz nedávno skladal nový PC pre seba a zvolil som Be quiet! STRAIGHT POWER 11 Platinum. Ticho! Nič nebzučí! V tej istej cene som mal seasonic alebo corsair a PC zdroj môže byť totálne tichý. Oni si to samozrejme nevyrábajú sami a teraz neviem z hlavy či im to nerobí seasonic, ten je určite aj výrobcom. Podľa mňa ide ako vždy o peniaze. Ak dostane seasonic zákazku od BQ aby vyrobil zdroj a oni si požadujú kvalitu a priplatia im za to tak to bude kvalita.

FSP Fortron je pravdou že to budí skôr neistotu aj tak ale myslím že spomedzi strednej a vyššej triedy zdrojov od BQ sa dá považovať za kvalitu. Ak dostanú zákazku a požiadavky na kvalitu tak za predpokladu že je to fakt zapletené tak je myslíš nereálne aby to vyrobili kvalitne? Čo je podľa teba kvalitný zdroj? Záleží kto ho vyrobí a pod akou značkou? Pre mňa je kvalitný zdroj taký ktorý je bezpečný(ak odfiltrujem low-end a tie najhoršie spomedzi známych tak drvivá väčšina toho čo sa u nás predáva je v tomto fajn), aby dodával stabilne stanovené hodnoty, pre mňa dosť podstatný faktor je aby bol zdroj tichý. Nemyslím zvuk ventilátora. Ten je takmer u každého normálneho zdroja dostatočne tichý. Myslím špecifické pískanie/bzučanie zdroja. Taktiež je podstatná životnosť. Ak to teda zhrniem z toho čo sa o zdrojoch BQ píše a z mojej osobnej skúsenosti. Zdroj funguje na jednotku, má všetky potrebné ochrany a je totálne tichý. Ostáva len otázka životnosti. Výrobca dáva 5 rokov čo je pomerne dosť a ak vydrží 10 rokov tak ako funguje teraz tak nevidím dôvod kupovať pískajúci seasonic alebo corsair.

Ja by som do zdroja od ASUS nešiel.

Já ho kdysi měl a byl bez problémů. Ale každá řada může být trochu jiná. Každopádně jak píšeš, zdroje Seasonic jsou zaručená kvalita, některé se zárukou 10 let. Ten Be quiet! STRAIGHT POWER 11 Platinum neznám, měl jsem v ruce jen řadu 10 a můžu potvrdit, že není vůbec slyšet. Tehdy jsem si říkal, proč se netočí ventilátor tak jsem dal PC do pořádné zátěže a až potom se rozjel a stejně na nízké otáčky.
Ten zdroj stejně přehluší grafika, nebo větrák na CPU.
S tou výrobou myslím, že Be quiet! se dělají v Německu a vyrábí si ho sami, ale ruku do ohně za to nedám. Seasonic dělá pro více výrobců podle návrhu, který jim do továrny pošlou různí výrobci. Každopádně Seasonic a Be quiet! je zaručená kvalita, tam bych šel po délce záruky. Na ten Asus je 10 let, tak těžko soudit.

Be quiet! je zaručená kvalita

Tak, když zdroj odejde po 5 letech a jednom měsíci a ano měl záruku 5 let, tak to teda zaručená kvalita nebyla. Jsem zvyklý, že zdroj dá v pohodě 10 let a víc, což se může zdát jako přehnaný požadavek, ale překvapivě ty zdroje, které jsem v minulosti vybíral, to nějak tak v pohodě dávají. Jsou to různé značky, ale vždy tam záleží na konkrétní řadě, protože ti výrobci dělají zdroje výborné i zdroje špatné, snad s jedinou výjimkou, protože u Seasonicu jsem vysloveně špatný zdroj nikdy nepotkal, takže tam je to fakt zaručená kvalita narozdíl od Bequiet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru