Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Obecne sa berie seasonic/corsair ako ideálna voľba čo sa týka zd…
KMX 09.05.2023 17:19
KMX
Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Já ho kdysi měl a byl bez problémů. Ale každá řada může být tro…
Lukas1982 11.05.2023 08:16
Lukas1982
Be quiet! je zaručená kvalita Tak, když zdroj odejde po 5 letech a jednom měsíci a ano měl záruku 5…
RedMaX 11.05.2023 22:46
RedMaX
vždy tam záleží na konkrétní řadě Ano, však o tom jsem nedávno někde psal, že každý výrobce má lepš… poslední
Lukas1982 11.05.2023 23:18
Lukas1982

Ja by som do zdroja od ASUS nešiel. Obecne sa berie seasonic/corsair ako ideálna voľba čo sa týka zdroja. Myslím že netreba ale zabúdať že nič netrvá večne a taktiež druhý faktor v podobe cenovej triedy. Ja som vždy kupoval seasonic/corsair ale už mi došla trpezlivosť. Nechcem ich nijako zhadzovať. Prešlo mi rukami niekoľko zdrojov v rámci mojich predošlých PC a to čo som skladal pre rodinu, kamarátov... Všetky bzučali a mne toto neskutočne vadí. Niektoré už od nova, niektoré začali po mesiacoch a mal som zopár lepších kusov ktoré začali po 1-2 rokoch. Aká je to kvalita? Tak som teraz nedávno skladal nový PC pre seba a zvolil som Be quiet! STRAIGHT POWER 11 Platinum. Ticho! Nič nebzučí! V tej istej cene som mal seasonic alebo corsair a PC zdroj môže byť totálne tichý. Oni si to samozrejme nevyrábajú sami a teraz neviem z hlavy či im to nerobí seasonic, ten je určite aj výrobcom. Podľa mňa ide ako vždy o peniaze. Ak dostane seasonic zákazku od BQ aby vyrobil zdroj a oni si požadujú kvalitu a priplatia im za to tak to bude kvalita.

Ja by som do zdroja od ASUS nešiel.

Já ho kdysi měl a byl bez problémů. Ale každá řada může být trochu jiná. Každopádně jak píšeš, zdroje Seasonic jsou zaručená kvalita, některé se zárukou 10 let. Ten Be quiet! STRAIGHT POWER 11 Platinum neznám, měl jsem v ruce jen řadu 10 a můžu potvrdit, že není vůbec slyšet. Tehdy jsem si říkal, proč se netočí ventilátor tak jsem dal PC do pořádné zátěže a až potom se rozjel a stejně na nízké otáčky.
Ten zdroj stejně přehluší grafika, nebo větrák na CPU.
S tou výrobou myslím, že Be quiet! se dělají v Německu a vyrábí si ho sami, ale ruku do ohně za to nedám. Seasonic dělá pro více výrobců podle návrhu, který jim do továrny pošlou různí výrobci. Každopádně Seasonic a Be quiet! je zaručená kvalita, tam bych šel po délce záruky. Na ten Asus je 10 let, tak těžko soudit.

Be quiet! je zaručená kvalita

Tak, když zdroj odejde po 5 letech a jednom měsíci a ano měl záruku 5 let, tak to teda zaručená kvalita nebyla. Jsem zvyklý, že zdroj dá v pohodě 10 let a víc, což se může zdát jako přehnaný požadavek, ale překvapivě ty zdroje, které jsem v minulosti vybíral, to nějak tak v pohodě dávají. Jsou to různé značky, ale vždy tam záleží na konkrétní řadě, protože ti výrobci dělají zdroje výborné i zdroje špatné, snad s jedinou výjimkou, protože u Seasonicu jsem vysloveně špatný zdroj nikdy nepotkal, takže tam je to fakt zaručená kvalita narozdíl od Bequiet.

vždy tam záleží na konkrétní řadě

Ano, však o tom jsem nedávno někde psal, že každý výrobce má lepší a horší řady. Taky záleží na zvlnění napětí v síti, jestli je proud stálý nebo kolísá atd. Základem je mít dobrou elektroinstalaci v domě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru