Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozkoztičkovan obraz na dálku ve hrách

Poriadne to prejdi, zatiaľ som sa nestretol s tým žeby nebola voľba nastavenia pre ostrosť. Je to bežná vec že je to obsiahnuté ale nevylučujem že môže byť bez toho. Zároveň ber do úvahy že nastavenia obrazu sú zvlášť a na sebe nezávislé v rámci monitora a potom samostatne v nastavení grafiky.

Tu som ti v rýchlosti niečo našiel: https://www.amd.com/en/technologies/radeon-image-sharpening skús to pozrieť...
Nastavenie obrazu je celá veda a odporúčam ti pozrieť nejaké odporúčané nastavenia napríklad v nejakom video na YTB. Pozor ale na jednu vec, nenechaj si vnucovať za každú cenu názor iného. Ak sa ti niečo nepáči kašli na to že on tvrdí že je to správne! Ja som sa takto nechal odrbať a prvý rok som mal OLED TV nastavenú podľa názoru "odborníka" lenže som nakoniec pochopil že to takto nechcem. Odborníci zvyčajne odporúčajú sharpness na nulu a vypnúť všetky postprocesing lenže niektoré funkcie sú fajn a ostrosť ja osobne dávam niekam uprostred rozsahu. Nechcem príliš ostrý ale zase ani rozmazaný obraz. Rozdiel krásne vidieť hlavne na pozadí v čom tkvie tvoj problém. Hlavne ak sú zobrazené napríklad konáre stromov v diaľke tak je to krajšie ak je to ostré. Takže nastav si obraz aby hlavne tebe vyhovoval.
Nakoniec ti dám ešte jednu radu, keď už to budeš nastavovať tak je dobré ak to budeš testovať na vhodnom obsahu. Ja používam vždy demo videá na YTB, napríklad https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ to je taká klasika a máš tam výborný základ na nastavenie všetkých parametrov. Chýba tam akurát nejaká scenéria snehu/hôr, odporúčam ti napríklad toto: https://www.youtube.com/watch?v=-W_nFlIAWFM to som pozeral na 65" OLED TV, neskutočne dobre natočené...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny