Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DDR5 na zakl.desce 2xdimm 96GB ?!-nezvyklé

Já sem to tam asi blbě napsal. Mají tam jít dva kusy nvme gen3 SSD Samsung 970 EVO plus 2T v miroru ZFS zejména kuli MLC.
ECC jsem u intelu oželel a u AMD nemají ITX desky za rozumnou cenu.
Pokud to na ITX desku vypada zbytečne tak skušenost s rozpadlýma polama mám a i když se s teho podaří vytahat data jsou pixely, zvukové záznamy a excel tabulky atd. téměř k nepoužití a pak se to zeskládává z dodatečních zdrojů a ta nalezená data v podstatě slouží jen jako vodítko, co všechno tam vlastně bylo.
Pak tam budou dva SATA SSD 2,5" na net v šuplíku, pro rychlejší změny systemu nezávisle od dat, Win/Lin/BSD.
Co se týče grafiky, taky si taky myslím i když ne zcela jistě že v počtu linek problém nebude i když tam bude o snad 200% lepší "grafika" GTX1650 než ta popisována výše GT1030. Navíc byla mě nabídnuta dokonce Quadro p4000 nebo 5000 ale to je už taková problém práce s místem a chlazením.Skřínky si dělám sám kůli chlazení.
Zatím tam nechám tu GT1650 v plném profilu ale krátkou do 17cm, a počkám co se časem objeví zajímavého do Pci-e 5.0 slotu cca1-2roky vhodný na variCAD, Blender, Rhino a jiné slabší prográmky jako nářezové plány atd.
V podstatě to funguje tak že se posbírají z cest data, mapy, foto nějak se to zbastlí v prográmku a pak když se to přiveze po roku domů se už na větším desktopu případně udělají nějaké makety na 3D tisku.
Dělat to na nootbooku mně před lety připravilo o nervy a smekám před těma kdo to dávají. Radší tu ITX skřínku táhnu sebou a případně si mužu měnit co chci a jak chci. Jen na začátku to chce udělat variabilní rozvržení komponent.
Diky za odezvy pomohli mě sklidnit u výběru.Původně sem měl nakročeno k amd kůli ECC ale myslím že intel má odladěnejší platformu a delší dobu v prodeji takže i levnější.
Tak to objednám: desku,pamět, procesor a dále nebudu řešit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny