Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC sestava do 20 000,-

i7-4790K: A není už to málo výkonné dnes? Konec Windows 10 přijde 14.10.2025, teda za 2 roky a něco. Bude tou dobou ještě současný PC fungovat a bude mít dostačující výkon? Prostě to zatím neřeš, maximálně můžeš šetřit na nový PC. :-)
Windows 10 poběží i po tom datu, jen nebudou dostávat aktualizace a myslím že ani Defender už na Win10 nedostane updaty virové databáze. Většinou se to dá provozovat i po konci podpory ještě tak rok než se objeví nějaká vážnější chyba, ikdyž myslim u WinXP se objevila už za 3 měsíce, ale MS ji přeci jen ještě odstranil. Pokud teda ještě za ty 2 až 3 roky bude stávající procesor stále v provozu, zvážil bych přechod na Windows 11 (neoficiální instalačka, která vypíná nutnost TPM2) nebo na linux (doporučuji Debian, případně pro hráče SteamOS).

Co se týká tazatele, tak už jít na Windows 11. Mám na nepodporovaném procesoru i7-6700 neoficiální instalačku a zatím se to chová víceméně ok. Jediné, co mi nefunguje, je přidání HDD do počítače a jeho následný formát na NTFS v systémové nabídce. PC spadne a již nenaběhne, dokud se HDD neodpojí. Je to debilní chyba, ale obejít se dá tak, že HDD naformátuješ na jiném PC nebo v jiném programu třeba (MiniTool PartitionWizard). Windows 11 prostě stále nejsou odladěné a přecházet z Windows 10 na stávajícím stroji je nesmysl, ale je to použitelné natolik, že se to dá nainstalovat na nový PC a úspěšně provozovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny