Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ventilátory 120x120 a 140x140

Nezapomeň, že kolik přiteče, musí odtéct, nemůže ani méně, ani více.

Bedna sice není vzduchotěsná, ale když bude odfuk větší než kolik ventilátory nasají, bude se nasávat další vzduch těmi netěstnostmi a teda bez prachového filtru.

U země je nejvíc prachu, takže nasávat zespoda moc smysl nedává. Ale teplo stoupá vzhůru, tudíž horní musí směrem ven. Problémem je i padání prachu do skříně zezhora.

Mám to u jednoho PC tak, že vepředu jeden, na procesoru dva a vzadu jeden. Nahoře díry pro ventilaci ani nemám. Celkem 4. Ideální.
U druhého PC je to horší, protože nahoře je prostor pro dva ventilátory, které osazuji kvůli zabránění padání prachu. Teda vepředu dva, na procesoru dva, nahoře dva a vzadu jeden. Celkem 7. Moc se s tím dělat nedá. Vepředu dva potřebuji, aby byl ideální přítok vzduchu pro odsávání vzadu a nahoře, procesor logicky dva a vzadu jeden jsou standard. Ty dva nahoře také vzduch ze skříně odsávají, ale běží úplně pomalu, aby byly co nejtišší.

Jinak používám Arctic F12 a F14, zkušenost mám takovou, že některé jsou tišší a některé hlučnější. Nějakou výstupní kontrolu zjevně Arctic nedělá, možná maximálně, jestli to funguje. Jenže koupit 2x Arctic je furt levnější než 1x Noctua a tudíž ikdyž se všechny nepoužijí a kupuju jich vždy víc než potřebuju, vždycky se to vyplatí.

Pokud je doma 30 stupňů, tak bys měl ten problém řešit ještě před vstupem do PC, protože už to je dost a jak má potom ventilátor chladit, když mu přivádíš už ohřátý vzduch?

Lehko se to řekne, ale na klimatizaci dnes každý nemá. V minulém bytě jsem přes noc mrazil v mrazáku PET s vodou a přes den jima ochlazoval vzduch přes domácí ventilátor do pokoje s PC. Trochu to pomáhalo. Naštěstí teď bydlím v bytě, kde mimo pár letních parných dnů nejde teplota přes 24 stupňů, takže už to řešit nemusim.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny