Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterie a jejich mereni

Zdravim a dekuji vsem!

Omlouvam se za mou neaktivitu, mam hodne prace a starosti (zaver roku, brigady, ...aj.) a obcas zapominam na sve "internetove zalezitosti". Omlouvam se.

Jedna se o jeden clanek, ne o baterii clanku, omlouvam se za nepresnost (hovorova rec laiku a prodavacu je proste potvora :D :D :D).

1.) Nicmene rozdil mezi clankem a baterii clanku, podle toho co jsem pochopil plyne ze samotne konstrukce (skladani jednotlivych clanku dohromady do baterie clanku), ze u baterie clanku se navic muze pridat problem pokud by byl vadny jeden z vice clanku, ale zbytek parametru merim stejnym zpusobem u jednotl. clanku i u baterie, ne?

Ted vim, ze kapacita baterie je v Ah nebo Wh podle prepoctu.

2.) Potrebuji se dale zeptat, jak tuto kapacitu nejak zmerit a dopocitat podle nejakych vzorecku zmerenim a pouzitim obycejneho multimetru, co meri jen:
-stejnosmerne napeti U= [V],
-stejnosmerny proud I= [A] a
-odpor R [Ohm]?
(Multimetr ma jeste akorat dalsi funkce pro mereni stridavych velicin (U~, I~), parametru tranzistoru, diod a pruchodnosti vodice, ale to pro stejnosmerny clanek tusim nebudu potrebovat, ne?)

3.) Jak zmerit prechodovy odpor timto multimetrem?

4.) Jak zmerit celkovou kondici baterie (opotrebeni, stari)? Tento parametr souvisi nejvice s jeji kapacitou v Ah nebo Wh, ne? Pripadne s jejim porovnanim s vyrobni kapacitou? Nebo souvisi s necim jinym?

Dekuji. (A slibuji, ze budu aktivnejsi.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny