Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multimedialní centrum

Nevím jak začít...na chalupě jsem si nechal zavést internet. Optiku. Mám dvě "staré" televize cca 5 let ,ne chytré. Chtěl bych je připojit na internet. Ovšem tak ,abych mohl po internetu brouzdat, přehrávat filmy - nejen z netu..fotky z HDD a tak podobně. Zjistil jsem že existují multimedialní centra. Jenže jich je tolik a vůbec nevím podle jakých parametrů vybírat. Jsem holt starší pán.
Poradíte?

Předmět Autor Datum
Také zdravím abych mohl po internetu brouzdat--tady to bude trošku horší. Jinak na výběr je toho dos…
syndrom 21.06.2023 14:10
syndrom
Vlastně ten internet je na prvním místě.
Hallogen 21.06.2023 15:46
Hallogen
Chápu. Tak potom co kolega dole
syndrom 21.06.2023 16:14
syndrom
Ani já nemám chytrou TV a nejsem nejmladší. Nicméně upozornuji, že tvoje TV pak MUSI mít HDMI konekt…
tojezdenek 21.06.2023 15:08
tojezdenek
Aha..takže si vlastně pletu multimedialní centrum s mini PC. To mě nenapadlo. Díky. No jo,ale to jse…
Hallogen 21.06.2023 15:42
Hallogen
Ono nepleteš, kdy jeden tomu říká mini pc, druhý že MM centrum. Obojí obsahuje HDD, RAM a operační s…
tojezdenek 21.06.2023 16:03
tojezdenek
Díky...asi ho vyzkouším.
Hallogen 21.06.2023 16:57
Hallogen
Neuděláš chybu. Pod 4GB RAM bych nešel. Tolik moje zkušenost.8-) poslední
tojezdenek 21.06.2023 17:18
tojezdenek

Ani já nemám chytrou TV a nejsem nejmladší. Nicméně upozornuji, že tvoje TV pak MUSI mít HDMI konektor, jinak to nepropojíš. Pokud máš, potom jsem si koupil https://www.hadex.cz/o885-smart-tv-box-h96-max-rk3318-4gb-ram-64gb-rom/ a zvládá všechno, už proto, že má dostatečný výkon + neobsahuje android TV, ale klasický android, at můžeš pohodlně instalovat vše z Google play (to android TV neumí). Jestli chceš zvolit jiného prodejce, pomůže Heureka, nebo zbozi.cz. 8-)

P.S.: S fotkami z HDD asi budeš mít problém, kdy by bylo zapotřebí extra zdroj pro HDD. Nicméně pokud potřebné fotky dáš na flashku, či pamětovou kartu ... to pak to mini pc zvládá pohodlně.

Aha..takže si vlastně pletu multimedialní centrum s mini PC. To mě nenapadlo.
Díky. No jo,ale to jsem na tom stejně.Taky o něm nic nevím jenom to že jsou desítky výrobků a všechny jsou nej nej. Klasické PC na chalupě mám ,hodně staré s nějakým core2duo ,už nestíhá a je velký,hlučný,neskladný..
HDMI mají obě televize.

Ono nepleteš, kdy jeden tomu říká mini pc, druhý že MM centrum. Obojí obsahuje HDD, RAM a operační systém. Klasické pc je chlazené ventilátorem, můj strojek je pasivně chlazený. Jak je HDMI, pak pohoda. Jen si ještě rozmyslet, čím to ovládat? Taky zařízení používám na fotky (z flashky), videa (i online), hudbu, prohlížení webu, maily, skype ... . Já ho ovládám pouze bezdrátovou myší, ale někomu to stačit nemusí, pak pořídit nějaký bezdrátový set v kombinaci myš + klávesnice. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru