Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučení kancelářského PC

Na kancelářské PC stačí 8GB RAM, takže máš pravdu, že víc než 16GB nemá moc smysl. Tam je jenom otázka, jestli to PC bude opravdu čistě kancelářské, protože třeba u grafických programů už těch 16GB RAM potřebuješ a teda dává smysl tam mít rezervu dalších 16GB, už jenom z důvodu, že můžeš pracovat paralelně s několika programy a nemusíš je vypínat, aby neubíraly i jako nečinné další paměť.

Jen herní PC dnes potřebují těch 32GB a pomalu nás vývojáři připravují na to, že další generace her bude chtít na maximální detaily i 64GB.

RAM se dělají DR a SR, SR můžeš osadit 4 ks, ale jakýkoli rozdíl může způsobit, že to nepojede víc než na JEDEC výkon a ten je dnes hodně konzervativní a teda to zbytečně snižuje výkon. U DR můžeš osadit opravdu jen ty 2 moduly, jinak to nepoběží buď vůbec nebo zase jen na JEDEC. Přitom DR moduly při osazení dvou jsou malilinko výkonější než SR při osazení dvou. Z toho všeho můžeš vyvodit, že mimo ty kanelářská PC, kde nižší rychlost paměti nevadí se rozhodně nedoporučuje osazovat všechny 4 sloty, ale i u těch kancelářských se přidání dalších dvou modulů po čase nemusí při troše smůli chytit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny